De BLT-sandwich is de Amerikaanse klassieker wiens naam is opgebouwd uit de drie ingrediënten bacon, lettuce & tomato (en een flinke dot mayonaise). Maar laat het maar aan ons Europeanen over om er een 2.0-versie van te maken. Hulpmiddel: een ei!
Ingrediënten BLT 2.0 (voor 1 persoon)
- 2 sneetjes stevig witbrood
- 1 eetlepel mayonaise
- 2 blaadjes baby gem sla
- Halve tomaat in plakjes
- 3 plakjes pancetta
- 1 ei
Bereiding
Rooster de sneetjes brood tot ze net een beetje bruin beginnen te worden. Besmeer de sneetjes met mayonaise en beleg een van de twee met sla en tomaat.
Bak de pancetta in een hete pan op hoog vuur binnen een paar minuten knapperig. Haal de pancetta met een schuimspaan uit de pan en leg het op een bordje.
Draai het vuur laag en breek het ei boven de pan. Strooi er wat zout en zwarte peper overheen. Doe een bol dekseltje over het ei.
Bak het ei totdat het eiwit net gestold is. Draai het ei dan nog heel even om, een kleine vijftien seconden. Zo zorg je ervoor dat het geen enorme knoeiboel wordt bij het eten.
Plaats het gebakken ei op de rest van het beleg en leg er vervolgens de plakjes pancetta op. Eindig met het tweede sneetje brood. Smakelijk!