Zie hoe 2 bodybuilders bizarre grip-challenges aangaan

De broers Brandon en Hudson White zijn twee voormalige bodybuilders, die op hun YouTube-kanaal Buff Dudes ter vermaak talloze fitness-uitdagingen aangaan.

Fitness grip challenges

In deze aflevering gaan ze loodzware, old school gripuitdagingen aan, die stuk voor stuk uit een handboek voor griptesten uit 1946 komen.

Hoewel je weinig gesprekken in de sportschool over gripkracht zult horen gaan, is het een essentieel onderdeel van veel oefeningen en je algehele kracht. Zo is grip bijvoorbeeld één van de eerste limiterende factoren bij het uitvoeren van een zware deadlift.

Telefoonboek in tweeën scheuren

De eerste uitdaging die de broers aangaan, is een klassieker die we allemaal wel kennen: het in tweeën scheuren van een telefoonboek. Dat blijkt dus niet alleen iets te zijn dat alleen superhelden kunnen, ook deze twee krachtpatsers lukt het.

In hetzelfde spectrum valt de volgende challenge: een pakje kaarten in tweeën scheuren. Een onmogelijke opgave zou je denken, maar ook dat lijkt niet onmogelijk.

De zwaarste uitdaging blijkt het oppakken van een stoel bij de onderkant van één poot, terwijl het zwaartepunt (de leuning) het verst van het grieppunt ligt. Of de broers het lukt om deze challenge te voltooien, zie je in de onderstaande video.