Koffiedrinken zoals 007, deze gadget helpt je

Toegegeven, koffiezetten en -drinken met een filter en wat gemalen bonen is niet nieuw. Sommigen zeggen misschien zelfs ouderwets.

De perfecte kop koffie. Het laatste dat wij willen is beticht worden van ‘hipster’-praktijken. Maareh… we willen wel weer eens wat anders dan die cupjes, pads en wat voor vormen marketinglui nog meer kunnen verzinnen. Wij zitten ook vaak aan de Nespresso. Tenminste, als de cupjes weer niet op zijn en we naar de Albert Heijn moeten voor de inferieure versie. Maar goed, zie hier de oplossing: de Chemex Ottomatic 2.0.

Dan kom je aan bij de ouderwetse manier van koffiezetten. Met water, een filter en koffiebonen. Slow coffee heet dat tegenwoordig. Maar wat is de perfecte verhouding zodat je niet eindigt met een slap bakkie troost? De Chemex Ottamatic 2.0 belooft het allemaal te doen, in z’n eentje. Dus jij ziet eruit als een ambachtsman, het apparaat doet het harde werk.

Want, en hier komt het nerderige: dit is niet zomaar het koffiezetapparaat van je ouders 20 jaar geleden, de Ottomatic regelt van alles: van het pre-giettraject (ja, bestaat) en een gebalanceerde extractie tot aan de perfecte watertemperatuur en een regelaar zodat het water niet te hard op het filter en de gemalen bonen landt.

Nog steeds niet overtuigd? Ian Fleming schreef in From Russia with Love dat Bond elke ochtend zijn koffie maakte in een Chemex koffiemaker. “Twee grote koppen. Zwart, zonder suiker.” Oh, en de prijs van €410 mag dan hoog zijn, een paar koppen verder en je hebt het er al uit als je kijkt naar de prijs van al die cupjes.