Dit is de beste kapper van Nederland

Arjan Bevers is uitgeroepen tot Hairdresser of the Year 2023.

Voor de derde keer werd Arjan Bevers van Avanti Kappers uit Helmond uitgeroepen tot ‘Hairdresser of the Year’ tijdens de Coiffure Awards – hét kappersevenement van het jaar. Zeg maar de Oscars onder de kappersprijzen. Het goede nieuws: hij knipt ook mannen!

Naast de hoofdprijs beloonde een gerenommeerde nationale en internationale jury Bevers ook met de Coiffure Award voor zijn team, kreeg hij de award voor Dames Noord Brabant, Limburg en Zeeland èn de Pers Award. Een uiterst vruchtbare avond dus voor de Brabander. Hieronder één van Bevers’ creaties.

Fotografie Ivo de Kok, visagie Mireille Bevers-Brunt, styling Annet Veerbeek. Voor Coiffure Award.

Arjan Bevers over zijn viervoudige winst en de reden om mee te doen aan de Coiffure Award: “Dit is hetgeen waarvan ik altijd heb gehoopt dat het zou gebeuren. De Hall of Fame van de Coiffure Award is alles, vroeger als klein jongetje was dit al mijn droom en hoe mooi is het dat die nu is uitgekomen.”

De overige winnaars

Naast de 4 onderscheidingen voor Arjan Bevers werden er nog negen Coiffure Awards uitgereikt.

Louise Vlaar van Salon Pro-Solo in Alkmaar won in de categorie ‘heren Noord’ – een beeld uit de door haar ingezonden serie staat hieronder – en voor de ‘heren Zuid’ mocht Ilkay Sökmel de award in ontvangst nemen.

Fotografie Ivo de Kok, styling Ed Noijons, visagie Angelique Stapelbroek. Voor Coiffure Award.

In de categorie ‘Avant-Garde’ won Monique van Baal uit Zeist terwijl Dagmar Goede de bijzondere prijs van ‘Schwarzkopf Hair Color Technician of the Year’ in ontvangst nam. De ‘Consumer Award’, die ook dit jaar werd gekozen door het Nederlandse publiek, ging naar Paula Herbrink. Tot slot werd Dorien van Hoof door de jury geprezen als ‘Young Talent’. De ANKO Ondernemers Award werd uitgereikt aan Ria Dierking.

Hakan Alacali won de eerste prijs voor de categorie ‘dames in regio Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel’. Bjorn la Tulippe werd eerste in de categorie ‘dames in de regio Utrecht, Zuid-Holland en Gelderland’ en Juliette den Ouden nam de award mee naar huis voor het onderdeel ‘dames in regio Noord-Holland en Flevoland’.

Over de Coiffure Award

De Coiffure Award is de belangrijkste onderscheiding binnen de Nederlandse kappersbranche en wordt dit jaar voor de 31e keer georganiseerd door Schwarzkopf Professional, ondersteund door de ANKO en mediapartner Coiffure Media Group. Een nominatie voor een van de dertien categorieën is vergelijkbaar met het prestige van een Oscarnominatie.

Inzendingen bestaan uit een professionele fotoserie van haarmode waaruit een vakjury de finalisten selecteert. De tweede jurering ronde vindt plaats in Londen door een selectie Britse topkappers. Nadat de resultaten bij elkaar zijn opgeteld zijn alle nominaties en winnaars bekend. De winnaars van de Pers Award & Consumer Award worden door respectievelijk een persjury en het publiek gekozen.

Bekijk de collecties van alle winnaars hier.