Eerste volledige trailer voor Coppola’s ‘Priscilla’

En met een nagenoeg perfecte critici-score lijkt het Sofia Coppola’s beste te worden sinds Lost in Translation.

Na het succes van Baz Luhrmans biopic Elvis uit 2022, gebaseerd op het leven van rock-‘n-roll-icoon Elvis Presley, vonden sommigen dat Priscilla er wat karig vanaf kwam. Veel screentime had ze ook niet. Sofia Coppola belooft beterschap met Priscilla. Gebaseerd op Priscilla Presley’s biografie Elvis & Me.

Na een succesvolle première eerder dit jaar en een staande ovatie van zeven minuten op het filmfestival van Venetië, is de langverwachte biopic Priscilla klaar voor de bios. A24 brengt daarom deze eerste volledige trailer uit die laat zien wat voor soort complexe relaties een rol zullen spelen in de nieuwe film van Coppola (Marie Antoinette, Lost in Translation).

Zoals elke Coppola-fan weet, is de regisseur niet iemand die relaties romantiseert, en dat is bij deze niet anders. Volkomen logisch als je bedenkt dat de echte Priscilla Presley (gespeeld door Cailee Spaeny) aan de zijlijn werd gezet terwijl haar man werd geprezen als de koning van de rock-‘n-roll. De film zal de carrière van de rockster door haar ogen bekijken, dus veel van de glamour is verdwenen.

De trailer laat doorschemeren wat sommige van de vele beproevingen van het stel waren, waaronder kwesties met betrekking tot trouw en drugsgebruik. Vreemd genoeg bevat de soundtrack voor de trailer geen muziek van Elvis, omdat Coppola naar verluidt de toegang werd ontzegd door zijn nalatenschap. Dit wordt echter niet zo acuut gevoeld, omdat de focus van het verhaal op Priscilla ligt.

De film start wanneer de tiener Priscilla Beaulieu, Elvis Presley ontmoet op een feestje. Hun band gaat van een opwindende verliefdheid en een bondgenoot in eenzaamheid tot een zachtaardige beste vriend. Van een Duitse legerbasis tot zijn droomlandgoed ‘Graceland’.

Keer op keer laat filmmaker Sofia Coppola ons zien dat ze niet voor niets een cultfavoriet is. Van een indie-it-girl uit de jaren 90 met moderne klassiekers in het archief als Marie Antoinette, The Virgin Suicides en natuurlijk Lost in Translation. Stemt hoopvol als Elvis toch iets té bombastisch voor je was…

Het verhaal van Presley lijkt perfect te passen bij Coppola. Ze brengt ‘nuance en gevoeligheid en hoe gecompliceerde relaties met mannen de overgang naar vrouwelijkheid bepalen’, aldus Priscilla zelf.

Sofia Coppola’s Priscilla draait vanaf 1 januari 2024 in de bioscoop.