Buon appetito met Closed

cucina closed

Leuk idee van het Duitse modemerk Closed. Alle denim en knit wear van het merk wordt in Italië geproduceerd, en om de Italiaanse fabrikanten waarmee het merk al jaren samwenwerkt eens fijn in het zonnetje te zetten, heeft Closed nu een prachtig kookboek uitgebracht.

In het kookboek vinden we alle favoriete Italiaanse recepten van de fabrikanten. Dit originele geschenk is prachtig uitgevoerd. Het boek telt veertig heerlijke recepten die makkelijk zijn te maken.

De recepten in het boek getiteld Cucina Closed zijn fraai gefotografeerd door de Italiaanse fotograaf Roselena Ramistella. Alleen al door die esthetische fotografie is dit boek de moeite waard om te bekijken. 

Aan goede en mooie kookboeken geen gebrek, maar dit boek is toch een waardevolle aanvulling op al die boeken. Niet alleen door de leuke invalshoek, maar ook omdat de passie voor het maken van goede pasta’s en visgerechten van de pagina’s af spat. 

Natuurlijk is het ook erg fijn dat Closed de productie van hun kleding laat doen in het land met misschien wel de beste keuken ter wereld en niet in Duitsland. Overigens lijkt Closed, een merk dat vooral bekend staat om zijn geweldige denim, steeds modischer te worden. De collecties worden fraaier en fraaier, ze doen er steeds meer toe en uiteraard zijn ze van oerdegelijke Duitse kwaliteit. En – ook niet belangrijk – het merk is betaalbaar. 

Cucina Closed is vanaf oktober te koop via closed.com – €40