Maritieme coolness van DENHAM en Armor-Lux

Voor de lente van 2024 hebben de denimheads van DENHAM de handen ineengeslagen met het Franse merk Armor-Lux.

En dus wordt de aankomende lente er eentje van denim meets de Bretonse streep. En zomer, want eerder werd al bekend dat het jeansmerk alle Olympiërs en Paralympiërs gaat kleden voor de spectaculaire openings- en sluitingsceremonies op de Olympische Spelen van Parijs in 2024. En alsof dat nog niet bijzonder genoeg is, en om alvast in de Franse sferen te komen, is er nu ook nog eens een collab met het Franse Armor-Lux. Met items voor zowel mannen als vrouwen.

Alhoewel de naam Armor-Lux meer klinkt als een soort afweergeschut, is het in Bretagne opgericht en gevestigde merk al sinds 1938 een grote naam. De Bretonse streep zoals wij die kennen, is door hen verzonnen. De Franse zeiltradities zijn voor het merk de ultieme inspiratiebron en zij staan synoniem voor maritieme kleding. De merknaam slaat overigens niet op afweergeschut, maar op de Bretonse Côtes-d’Armor.

DENHAM kennen wij natuurlijk van het iconische schaartje als merklogo. En natuurlijk vooral ook vanwege hun steengoede jeans. Maar ook voor T-shirts, jassen, truien en de occasional collab, draaien zij de hand niet om. De samenwerking met Armor-Lux is het volgende – erg coole – hoofdstuk in een reeks van bijzondere partnerships. In het recente verleden werkte DENHAM al samen met prominente namen als Converse, Nike, Barbour, Aspesi, Timex, Montblanc, Eastpak en Mackintosh.

In de DENHAM x Armor-Lux-collectie vinden we een aantal zeer coole items. Uiteraard ontbreken de truien niet – wit met blauwe Bretonse streep en vice versa – en er zijn naturellement ook twee broeken. Eén exemplaar is een jeans – gemaakt in Italië door Candiani Denim – met typische Bretonse strepen op de kontzak. En ook is er een heerlijke ecru broek voor de, hopelijk, zonnige lente. Daarnaast zijn er ook een aantal T-shirts met strepen in meerdere kleuren. Het eindresultaat is een moderne workwear-collectie die beïnvloed is door die tijdloze, Franse nautische stijl. Wat ons  betreft is de samenwerking een schot in de roos.

Meer informatie vind je hier