Deze Amsterdamse dirigent klust bij als model

Dat acteurs of zangers gevraagd worden om een geur te promoten, daar zijn we aan gewend. Maar een dirigent? Dat is nieuw.

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie

En dan ook nog één die in onze hoofdstad zijn werkterrein heeft. Het gaat om Lorenzo Viotti, chef-dirigent van het Nederlandse én Philharmonisch orkest.

Het knappe uiterlijk van Viotti -overigens geen Nederlandse roots, maar wel Italiaanse en Franse – wordt door de Nationale Opera en Ballet sinds zijn aantreden in 2019 ten volle ingezet om publiek te trekken, en daar is natuurlijk helemaal niks mee.

Onlangs is daar het Italiaanse juwelen annex parfumhuis Bulgari bijgekomen.

Viotti is het gezicht van de Bulgari Man collectie. Volgens het huis zelf staat deze lijn mannengeuren ‘volledig in het teken van het prikkelen van de zintuigen op basis van verschillende natuurelementen’.

En daar kan Viotti zich helemaal in vinden: “Als dirigent wordt mijn leven geleid door multi-zintuiglijke ervaringen. Ik streef altijd naar de grootste zelfexpressie en afstemming op de wereld om me heen.”

De eerste geur met Viotti als boegbeeld is Bulgari Man in Black Eau. De meest recente is Man Rain Essence, waarin de kracht van water centraal staat –met name regen. De frisse geur na een fikse regenbui wordt opgeroepen met groene thee en sinaasappel. Hieronder zie je Viotti twee maal in Bulgari-actie.

Over Viotti

Lorenzo Viotti is geboren in Lausanne in 1990. Hij heeft de Zwitserse en de Franse nationaliteit. Zijn vader Marcello Viotti was een bekende dirigent van Italiaanse afkomst. Viotti studeerde piano, zangkunst en slagwerk aan het Conservatoire de Lyon. Na zijn debuut bij het Nederlands Philharmonisch Orkest in februari 2018 werd in april het jaar daarop zijn benoeming bekendgemaakt tot chef-dirigent van zowel het Nederlandse Philharmonisch Orkest als De Nationale Opera (DNO) in Amsterdam, met ingang van het seizoen 2021-2022.

Meer info over geuren & werk vind je hier.

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie