DiCaprio’s gecrashte Countach gaat onder de hamer

Die Lamborghini Countach uit The Wolf of Wall Street? Je kunt ‘m kopen, het is alleen wel een wrak.

Terwijl de Countach maar iets meer dan drie minuten te zien was in de drie uur durende The Wolf of Wall Street, behoorden ze tot enkele van de meest memorabele minuten.

We zien er een aan drugs verslaafde Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio), vol onder de verdovende middelen, die een trap af tuimelde voordat hij zichzelf naar de deur van de Lambo sleepte en de deur met zijn voet opende. Nadat hij zich halverwege op de bestuurdersstoel heeft gehesen vertrekt Belfort, met de schaardeur nog open, naar huis. En hij rijdt ‘m compleet in puin.

Diezelfde auto, de Lamborghini Countach, wordt geveild door Bonhams Cars met een geschatte veilingprijs van $1,5 tot $2 miljoen.

Auto’s en films gaan hand in hand, en wanneer dat soort auto’s op een veiling belanden, krijgt dat veel aandacht. Zeker als het gaat om een film die is geregisseerd door een legende als Scorcese.

De auto wordt geleverd met authenticiteitscertificaat, samen met een Jordan Belfort-kostuum, een regisseursstoel en een clapper board (ondertekend door Scorsese, DiCaprio en Robbie), twee hoodies en twee dvd’s van de film.

Nog maar drie maanden geleden werd ook aangekondigd dat de Countach uit de film die niet was vernietigd, zou worden geveild. De veiling is tijdens het RM Sotheby’s Luxury Week-evenement in New York City in december. Wat interessant is, is dat de gecrashte versie mogelijk voor een hogere prijs gaat, aangezien schattingen voor de intacte auto rond dezelfde prijs schommelen (1,5 tot 2 miljoen).

De Lamborghini Countach 25th Anniversary Coupé Coachwork uit 1989 van The Wolf of Wall Street zal worden geveild op de Bonham’s On the Grid-veiling in Abu Dhabi, die plaatsvindt op 25 november.

Beeld: Bonham Cars