De revolutie begint in Dune: Part Two

Overtreft Denis Villeneuve zijn eerste spektakelstuk?

De revolutie begint in Dune: Part Two. Warner Bros. heeft een nieuwe trailer uitgebracht van regisseur Denis Villeneuve’s voortzetting van de Frank Herbert-verfilming uit 2021. Eén waar Paul Atreides (Timothée Chalamet) en Chani (Zendaya) eindelijk samen zijn.

De eerste trailer was nog relatief rustig en bedachtzaam, met onheilspellend gepraat en gefilosofeer over wraak en wat er zal gebeuren als Paul Atreides (Timothée Chalamet) op de een of andere manier nog leeft. Aan deze tweede, drie minuten durende trailer, is helemaal niets stil. Met grootse actie en intrige.

Ook showt de clip van drie minuten nieuwe karakters. Zoals Christopher Walken als keizer Shaddam IV, maar ook de Oscar-genomineerde Austin Butler (Elvis) die wordt geïntroduceerd en onherkenbaar is als de angstaanjagende Feyd-Rautha Harkonnen. De jongere neef en erfgenaam van baron Vladimir Harkonnen (Stellan Skarsgård).

Daarnaast zien we in de trailer het dorre landschap van Arrakis als Paul Atreides zijn rol opneemt als de voorspelde redder, die de azuurblauw-ogige Fremen leidt op een kruistocht om hun thuisplaneet terug te veroveren. Hier zien we ook dat Pauls ogen nu blauw zijn door langdurige blootstelling aan de kruidenmelange, samen met eindeloze zandduinen. In de film gaat de reis van Paul Atreides verder in gezelschap van Chani en de Fremens, terwijl hij zint op wraak op degenen die voor de ondergang van zijn familie gezorgd hebben.

Florence Pugh is daarbij ook nieuw als prinses Irulan, die in het boek als een soort verteller fungeert en de dochter is van Christopher Walkens keizer Shaddam IV, opperbevelhebber van het hele sterrenstelsel.

Javier Bardem, Rebecca Ferguson, Charlotte Rampling en Josh Brolin keren terug en verschijnen in de nieuwe film naast meer nieuwkomers als Léa Seydoux, Tim Blake Nelson en Souheila Yacoub.

Dune: Part Two draait vanaf 2 november in de bioscoop.