Duurzame lingerie van eigen bodem

hunkemöller
Stijl
Rick Owens s/s 2025 Palais de Tokyo
De meest theatrale show in Parijs
Door Arno Kantelberg
Stijl
leren jas leer
Leer de leren jas kennen
Door Arno Kantelberg

Het Nederlandse lingeriemerk Hunkemöller heeft een aankondiging: met “trots” sluit het bedrijf zich aan bij de Science-Based Target Initiative (SBTi). Dat is een organisatie die bedrijven begeleidt bij het verduurzamen van hun organisatie.

Volgens Hunkemöller is het een “grote stap in de goede richting” om klimaatverandering te bestrijden door het stellen van doelen voor het verminderen van broeikasgassen. Mooi, dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Maar wat zegt dat over de nieuwe collectie die Hunkemöller presenteert voor dit najaar? Meer dan je denkt, want de collectie die de – heerlijk Hollandse – naam Josefina heeft meegekregen, is volgens Hunkemöller een ode aan duurzaamheid en elegantie.

De Josefina-collectie, die vorig jaar voor het eerst werd geïntroduceerd, omvatte onder meer de duurzaamste bh van Hunkemöller. De collectie bestaat voorts uit “opvallende kenmerken die een positieve impact hebben op de planeet, zonder concessies te doen aan stijl en comfort”.

Bikinistress? Niet nodig blijkt uit onderzoek.

De demi unpadded bh in de Josefina-collectie is gemaakt van bio-preferred foam dat minstens dertig procent organische materialen bevat en een laminaire gemaakt van honderd procent gerecycled polyester. De bh is verder voorzien van 76 procent gerecycled nylon mesh.

De unpadded bh is gemaakt van geweven kant en bestaat voor minimaal 53 procent uit gerecyclede materialen.

Afijn, het is een van de redenen waarom Hunkemöller de Green Product Award in de categorie Fashion heeft gewonnen met hun collectie genaamd Wies, een collectie die gemaakt is van honderd procent gerecyclede kant en draad, net als de voering van de bh’s en de cuplaminatie. Met de Josefina-collectie doet Hunkemöller een nieuwe gooi naar die Award.

Stijl
Rick Owens s/s 2025 Palais de Tokyo
De meest theatrale show in Parijs
Door Arno Kantelberg
Stijl
leren jas leer
Leer de leren jas kennen
Door Arno Kantelberg