Hallucinante Mad Max-prequel ‘Furiosa’ showt eerste beelden

Acht jaar na Mad Max: Fury Road keert George Miller terug met Furiosa.

In 2015 was het personage Furiosa (Charlize Theron) de grote openbaring van Mad Max: Fury Road, het uitzinnige en sublieme vierde deel van de saga die George Miller in 1979 op gang bracht. Een film die, geheel terecht, wordt beschouwd als één van de beste films van de jaren 2010.

Acht jaar na de release keert de 78-jarige Miller terug naar de franchise. Hij mag dan 78 jaar oud zijn, kijk naar de trailer hieronder en je zou het niet zeggen… Miller schreef Furiosa samen met Nick Lathouris, die sinds de eerste film uit 1979 betrokken is bij Mad Max en ook schreef aan Fury Road.

Furiosa speelt ruim vóór de gebeurtenissen van Mad Max: Fury Road af. Furiosa, gespeeld door Anya Taylor-Joy, is dan nog maar een jong meisje dat net is weggerukt van de ‘Green Place’, waar ze floreerde. In handen gevallen van een horde motorrijders onder leiding van krijgsheer Dementus (Chris Hemsworth), moet ze leren overleven midden in een oorlog om de heerschappij over de Citadel, gecontroleerd door de tirannieke Immortan Joe.

Geen Charlize Theron

Tenzij er een grote verrassing komt, zal Charlize Theron haar rol als Furiosa dus niet in de nieuwe film vertolken. Het is nu alleen aan Anya Taylor-Joy, bekend van de Netflix-hit The Queen’s Gambit en films als The Northman en The Menu.

Achter de camera, en daar zijn we erg blij mee, omringt George Miller zich met Fury Road-oudgedienden als Margaret Sixel, Oscarwinnaar van het vorige opus, die terugkeert om te monteren. Tom Holkenborg alias Junkie XL zal wederom de muziek verzorgen. De kostuums worden ontworpen door Jenny Beavan. De enige grote verandering is Simon Duggan, die als cameraman zal dienen in de plaats van John Seale.

De release van Furiosa is al aangekondigd voor 23 mei in de Nederlandse bioscopen. Grote kans dat de film dan in premiere gaat tijdens een klein bescheiden festival in Zuid-Frankrijk: het Filmfestival van Cannes. Miller is namelijk een vaste klant geworden op de Croisette met zijn laatste paar films.