Dit vond Graham Norton de ergste gast in z’n show

Van één gast in zijn show krijgt Graham Norton nog koude rillingen.

Graham Norton Show
Entertainment
De 10 tofste buitenbioscopen van deze zomer
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Levenslessen van Armin van Buuren 
Door Arno Kantelberg

Sinds 2007 zendt de BBC The Graham Norton Show uit, de talkshow die in Nederland wordt uitgezonden door de VARA en Comedy Central.

The Graham Norton Show is in Engeland al jaren de succesvolste talkshow, en Norton voert moeiteloos de lijst met best betaalde presentatoren aan. (Wat vooral mogelijk is omdat de show door een extern productiehuis wordt gemaakt, een constructie die in Nederland bijvoorbeeld ook door Jeroen Pauw wordt gehanteerd.)

De in Dublin geboren Norton, 59 jaar inmiddels, weet als geen ander een geanimeerde, bijna vriendschappelijke sfeer te creëren met de internationale A-sterren die zich bij hem op de sofa melden. 

“in retrospectief was het sort of chilling”

Graham Norton zelf is als gastheer licht plagerig, maar altijd faciliterend. De sterren, vaak een combinatie van Amerikaanse acteurs en Engelse komieken, moeten de show stelen door smakelijke anecdotes uit het vak te vertellen. Zoals hij zelf al eens vertelde: “You want the big Hollywood stars on the sofa, and you plan the rest around them.”

Op een festival in Cheltenham, waar hij ergens in 2018 geïnterviewd werd, onthulde Norton dat van alle gasten juist Robert De Niro hem enigszins tegenviel.

Norton: “Hij is geen verhalenverteller, of überhaupt erg verbaal.” De Niro begon aan verhaal en “ging maar door. Iedereen leunde naar voren in de verwachting dat er een geweldig verhaal zou komen, maar hij eindigde met: ‘Waarom vertel ik dit eigenlijk?’ Toen hebben we hem maar afgekapt.”

Op bezoek in zijn geboortestad Dublin om zijn nieuwe boek Forever Home te promoten, vertelde Graham Norton deze week dat Harvey Weinstein de vervelendste gast was in de vijftien jaar dat zijn show bestaat.

De inmiddels veroordeelde Hollywood-producer Weinstein was in 2015 te gast. Hij misdroeg zich niet achter de schermen van de show, maar het was de dwingende natuur van Weinstein die Norton zich herinnert.

Graham Norton: “Het was een beetje gek, want hij vroeg me om mijn mailadres. Hij mailde me vervolgens een compliment, maar toen besloot hij dat hij in de show wilde komen om iets te promoten.

Maar de show zat al vol, dus dat mailde ik hem. ‘Thank you so much, but the show is fully booked’. 

“Mijn God, dit is een inkijkje in hoe die man ís”

Daarop reageer hij met een tegenargument, waarna ik weer reageerde met ‘No, the show is fully booked.’ En hij mailde wéér terug dat hij toch in de show wilde. 

Op dat moment dacht ik: dit maakt hem waarschijnlijk zo’n goeie producer. Maar nu we weten wat er allemaal gebeurt is, weet je dat dit juist de eigenschappen van een roofdier zijn. In retrospectief was het sort of chilling, omdat ik toen een beetje moest lachen om die mailtjes. Tot je je realiseert: Mijn God, dit is een inkijkje in hoe die man ís.”

Gelukkig valt er in The Graham Norton Show nog altijd veel te lachen.

Entertainment
De 10 tofste buitenbioscopen van deze zomer
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Levenslessen van Armin van Buuren 
Door Arno Kantelberg