Hamilton en Warner Bros. werken samen aan speciaal Dune horloge

Hamilton is Hollywood’s favoriete horlogemaker en is al in meer dan 500 grote films te zien geweest. De nieuwste samenwerking is misschien wel de meest opwindende tot nu toe.

De horlogemakers van Hamilton hebben niet alleen het prophorloge voor de film Dune: Part Two gemaakt, maar brengen nu ook twee speciale Ventura-modellen uit, gebaseerd op het filmuurwerk.

Hamilton werkte samen met filmmaker Denis Villeneuve om een ​​unieke ‘Desert Watch’ te creëren als rekwisiet voor de film. Hoewel de ‘Desert Watch’ alleen in Arrakis te zien is, heeft Hamilton ook twee limited edition-horloges gelanceerd, geïnspireerd op het rekwisiet.

Hamilton en Hollywood gaan al terug naar de vroege jaren van de stad. Ook toen waren Hamiltons al vaak in film te zien en onlangs nog met Interstellar en Tenet. Iets dat ze vorig jaar zelfs hebben uitgebreid naar de game-industrie. De Khaki Field Titanium was te zien om de pols van één de karakters in de actiegame Far Cry 6.

De samenwerking tussen Hamilton Warner Bros. Pictures voor de propwatch kwam tot stand samen met de propmaster Doug Harlocker, op verzoek van regisseur Denis Villeneuve. Geleid door de wereld van Frank Herberts Dune en Villeneuve’s visie, creëerden de ontwerpers van Hamilton een ‘slijtvast, duidelijk Fremen-apparaat’ dat de traditionele horlogenormen tart.

De creatieve invloed ervan heeft Hamilton geïnspireerd om twee horloges in beperkte oplage te lanceren. De twee maken deel uit van de Ventura-collectie. Ze hebben een lichtgevende blauwe wijzerplaat die is geïnspireerd op de blauwe ogen van de Fremen. De Ventura Bright is voorzien van een knop die de gloeiende blauwe lijnen van het ‘Desert Watch’ wijzerplaatontwerp nabootst. De Ventura Edge heeft een matzwarte behuizing met PVD-coating en een digitaal display in blauw om de reliëfelementen na te bootsen die te zien zijn op de filmprop. De horloges worden ook geleverd met een herdenkingsverpakking geïnspireerd op de film, goed voor fans en verzamelaars.

Dune: Part Two volgt Paul Atreides, gespeeld door Timothée Chalamet, terwijl hij samenwerkt met de Fremen om de melkweg te redden van het Harkonnen-imperium, dat verantwoordelijk is voor de dood van Pauls vader. Naast Chalamet zien we ook terugkerende castleden als Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling en Javier Bardem. Nieuwkomers in de franchise zijn onder meer Austin Butler, Florence Pugh, Anya Taylor Joy, Christopher Walken en Léa Seydoux.

De eerste versie, de Hamilton Ventura Edge Dune Limited Edition, heeft een roestvrijstalen kast van 51 x 47,2 mm met een matzwarte PVD-coating. De digitale wijzerplaat is blauw en de esthetiek doet denken aan de reliëfelementen van de ‘Desert Watch uit de film.

De Hamilton Ventura XXL Bright Dune Limited Edition heeft een extra grote roestvrijstalen kast van 52 x 46,6 mm, die tevens is voorzien van een zwarte PVD-coating. De details op de zwarte wijzerplaat lichten blauw op, vergelijkbaar met de ‘Desert Watch’ uit de film, wanneer deze om negen uur handmatig wordt geactiveerd door een drukknop. De messing uur-, minuten- en secondewijzer hebben een ‘or noir’- (zwart goud) behandeling gehad.

Er zijn 3.000 stuks van de Ventura XXL Bright Dune Limited Edition, elk voor een prijs van €1.845 euro. De Ventura Edge Dune Limited Edition is verkrijgbaar in een oplage van 2.000 stuks voor een prijs van €2.595. Beide uurwerken zijn nu te koop bij geselecteerde retailers of op de Hamilton-website.