Agatha Christie’s Poirot keert terug in Venetië

Eén van ’s werelds bekendste literaire detectives is terug op het witte doek na Murder on the Orient Express en Death on the Nile.

Entertainment
typhoon
Wat we kunnen leren van Typhoon
Door Arno Kantelberg
Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder

Dit wordt misschien wel de engste Hercule Poirot-film tot nu toe. De trailer hieronder van A Haunting in Venice is een voortzetting van de beroemde franchise, die onder meer bestaat uit Murder on the Orient Express uit 2017 en Death on the Nile uit 2022.

Deze film is gebaseerd op een roman van Agatha Christie uit 1969, Hallowe’en Party. Kenneth Branagh keert terug als de beroemde detective. Hij treedt ook op als regisseur van de film.

Met Branagh als detective Hercule Poirot, ziet de film hem het onderzoek leiden naar een moord die vlak voor hem plaatsvond. Tina Fey leidt hem door de scènes van na de Tweede Wereldoorlog en brengt hem uiteindelijk bij een paranormale lezing door een mysticus in de vorm van de Oscar-winnende actrice Michelle Yeoh.

Mysterieus Palazzo

De seance vindt plaats in een mysterieus palazzo, wat uiteindelijk resulteert in een onverwachte dood. Ondanks zijn tegenzin doorkruist Poirot de spookachtige landschappen van Venetië.

De Belgische detective is meer gefocust op het menselijke aspect van de moord en hij weigert te geloven dat het iets paranormaals zou kunnen zijn. Dat wil zeggen, totdat hem iets bovennatuurlijks overkomt. In combinatie met griezelige kinderen die er niet zijn, een uitgestrekte maar ingesloten locatie die in duisternis is gehuld en onheilspellende muziek, plaagt de trailer een nieuw, maar nog altijd zeer stijlvol Poirot-mysterie dat meer neigt naar horror en ziet de detective wat van zijn eerdere scepsis opgeven.

De cast bestaat naast Branagh, Fey en Yeoh uit onder meer Kelly Reilly, Kyle Allen, Jamie Dornan, Emma Laird, Riccardo Scamarcio en Camille Cottin.

A Haunting in Venice draait vanaf 14 september in de bioscoop

Entertainment
typhoon
Wat we kunnen leren van Typhoon
Door Arno Kantelberg
Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder