Hoge haargrens? Dan is dit jouw ideale kapsel

Heb je een hoog voorhoofd? Zo-een waar je met gemak een paar post-its op kwijt kunt? Zo zorg je ervoor dat de loze ruimte minder opvalt.

Sommige mannen zijn ermee geboren, acteur Ryan Reynolds bijvoorbeeld. Anderen zien het voorhoofd oprekken naarmate de haargroei stagneert. Maar hoe je er ook aan komt, er zijn prima manieren om een hoog voorhoofd te verhullen.

Kwestie van een slim kapsel kiezen. En er zijn meer opties dan je wellicht zou denken.

Mannen met een hoog voorhoofd willen dat vaak ’n beetje verdoezelen, helemaal verbergen of de aandacht juist ergens anders op leggen zodat het niet of minder opvalt. Experimenteer thuis om te zien wat je het beste staat en waar je je prettig bij voelt. Of vraag je kapper of barbier om raad.

Kort versus hoog

Je denkt wellicht dat je haar moet laten groeien zodat je het over je voorhoofd kunt kammen of er nonchalant overheen kunt laten vallen – al dan niet met behulp van een zijscheiding. Dat werkt zeker goed – binnenkort laten we je daar geslaagde voorbeelden van zien. Maar ook bij ultrakort haar zijn er volop opties. Drie voorbeelden:

Buzz Cut

In goed Nederland het stekeltjes kapsel. Deze stijl, waarbij de haarlengte over het hele hoofd hetzelfde is, komt oorspronkelijk uit het leger. Het werkt bij een hoog voorhoofd omdat je de overgang tussen haar en voorhoofd niet benadrukt, maar het loopt naadloos in elkaar over.  Bij kort haar tot 1 centimeter lengte heb je geen stylingproduct nodig.

Crew Cut

Lijkt veel op de buzz cut, maar deze haarstijl heeft op je hoofd wat meer lengte, terwijl de zijkanten dan weer juist opgeschoren zijn. De lengte bovenop kun je naar voren kammen als een korte pony. Dus niet zoals Elvis hierboven in een imposante kuif modelleren. Door je haar naar voren te dragen maak je je voorhoofd optisch minder lang. Een mat stylingproduct dat je pony op z’n plaats houdt is hierbij wel zo makkelijk.  

Caesar cut

Deze stijl is al zo oud als de Romeinen. Je haarlengte zal tussen de één en de acht centimeter moeten zijn. De Caesar cut is één van de meest praktische kapsels die er zijn. Je kamt het wat naar voren zodat het over je voorhoofd valt en je zet het vast met een matte wax. Het is ideaal bij recht, golvend of krullend haar – dat had Keizer Augustus al in de smiezen.

Meer weten over goed haar? Kijk dan hier.

One thought on “Hoge haargrens? Dan is dit jouw ideale kapsel

Comments are closed.