Wat je over horloges wil weten

Het horloge is één van de weinige sieraden die mannen dragen, maar het heeft voor de meesten een grote betekenis. Vaak wordt het doorgegeven van vader op zoon, of is het het eerste significante cadeau dat je als jong ventje krijgt.

Maar met peperdure merken als Rolex, Patek Philippe, Breitling en Omega moet je ook goed overwegen waar je je geld in wilt steken. Kies je voor een grote, imposante klok? Of moet je juist een bescheiden en functioneel uurwerk hebben? Lex Stolk, horlogejournalist bij Fratello Watches, gidst je in een nieuwe aflevering van De Stijlpastoor-podcast door het woud van horloge-keuzes

Over Lex

Lex Stolk studeerde aan de Utrechtse School voor Journalistiek. Daar raakte hij betoverd door de wereld van de Haute Horlogerie. Volgens Lex schuilt er achter elk uurwerk een verhaal, zowel bij de maker als de drager. Hij heeft er zijn levenswerk van gemaakt om die verhalen aan het licht te brengen. Zo richtte hij verschillende magazines over horloges op, en leidde hij als hoofdredacteur 00/24 Horloges. Nu schrijft hij voor Fratello Watches, een van de best bezochte horlogewebsites ter wereld. 

Stijl is niet altijd even makkelijk, maar je hoeft het niet alleen te doen. De Stijlpastoor is er voor jou. Beluister hier andere afleveringen van de Stijlpastoor-podcast (bijvoorbeeld die over de ultieme bril).