Er is zo langzamerhand geen maand meer in het jaar of hij staat wel in het teken van een thema. Dry January is een bekende, net als Stoptober, al zijn dat ook meteen de minst gezellige maanden.
Wat dat betreft heeft de maand november het beter getroffen. Het thema van deze maand: Old Fashioned Month. Dit thema is in 2015 geclaimd door Woodford Reserve, de bestverkopende en waarschijnlijk ook lekkerste Amerikaanse premium whisky. Old Fashion Month is een hommage aan de iconische Old Fashioned, en de bourbon van Woodford Reserve speelt daarin een essentiële rol. Ook hotel The Hoxton participeert dit jaar in deze themamaand.
In Amsterdam is The Hoxton Lloyd een nog relatief nieuwe telg in het oosten van de hoofdstad. The Hoxton Loyd sluit deze week aan bij Old Fashioned Month. Tot volgende week maandag kun je hier een tamelijk unieke gastronomische ervaring beleven.
In samenwerking met The Hoxton-hotels in Parijs, Berlijn en Londen (allemaal aanraders) heeft men het gerenommeerde Livingston restaurant uit Marseille gevraagd om een exclusief driegangen-diner te verzorgen. Dat diner sluit perfect aan bij zowel de Old Fashioned als bij The Hoxton en bij de visie van Livingston zelf. Elk gerecht wordt bereid door chefkok Valentin Raffali, bekend om zijn creatieve kookstijl boven open vuur.
Het coole van Livingston Marseille is dat het als platform fungeert voor opkomende culinaire talenten en dat men die talenten ook ruimte biedt om te experimenteren. Dat leidt vaak tot vernieuwende culinaire ervaringen, die je deze week dus ook in brasserie Breman in The Hoxton Lloyd in Amsterdam kunt ervaren.
Het driegangen-diner kost 65 euro per persoon (inclusief welkomstcocktail – drie keer raden welke). Reserveren kan hier.