Binnenkort verkrijgbaar: Jared Leto uit een potje

Na Brad Pitt komt ook acteur & zanger Jared Leto met een eigen lijn huidverzorgende producten. Twentynine Palms bevat elf producten en komt 25 oktober op de markt.

De Amerikaanse acteur (1971) doet het wijselijk niet alleen: hij werkt samen met Kate Fornes die eerder bij het luxe vegan merk Aesop in dienst was.

In een interview verklaarde de vijftiger dat hij nooit echt in beautyproducten geïnteresseerd was, maar wel nadacht over ’een zo natuurlijk mogelijke manier om voor lijf en leden te zorgen’. De producten uit de genderfree-lijn zijn dan ook zo groen en sustainable mogelijk.

De hang naar natuurlijk en gezond, kenmerkt de vijftiger al veel langer. Hij is al jaar en dag vegetarisch en blijft weg van alcohol en cafeïne. In 2014 werd Leto uitgeroepen tot ‘meest sexy vegetariër’.

De naam Twentynine Palms is afgeleid van een stadje dat nabij de toegangsweg tot Joshua Tree National Park ligt.

Purple reign

De lijn, de hoofdkleuren zijn paars en zwart, ziet er knap uit en het merendeel van de verpakkingen is navulbaar. Goedkoop is een en ander niet bepaald: een oogcrème gaat net geen honderd dollar kosten. Waar ze online te koop zijn is nog niet bekend.


Het merkt biedt niet alleen huidverzorgende producten, maar ook items voor het lichaam en het haar. Een collectie geuren is de volgende stap. Het idee ligt er al: de parfums worden opgebouwd rond geurnoten met een aards randje zoals rokerige Japanse vetiver. Leto wil in een later stadium ook designs voor in huis op de markt brengen.

Mars

Leto is niet alleen een succesvol acteur, hij won in 2014 een Oscar én een Golden Globe voor zijn rol in Dallas Buyers Club, maar hij is ook een verdienstelijk zanger en gitarist. In 1988 richtte hij, samen met broer Shannon Leto, de band Thirty Seconds to Mars op. Ook is hij boegbeeld voor Gucci.