Waar komt dit merk ineens vandaan?

In hotels, restaurants en bij mensen thuis: ineens duikt overal het merk Zielinski & Rozen op.

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie

Zielinski & Rozen is een ambachtelijk parfumhuis met een lange geschiedenis die teruggaat tot 1905. Tegenwoordig wordt het merk geleid door Erez Rozen, die zichzelf parfum-alchemist noemt, maar al zijn recepten vinden hun oorsprong in het begin van de vorige eeuw, toen zijn overgrootvader werkte aan de geheime formules van de geuren.

Erez Rozen vond het notitieboekje met parfumrecepten van zijn overgrootvader en besloot de familietraditie voort te zetten. Hij begon een parfumlijn onder de achternamen van zijn beide ouders (de meisjesnaam van zijn Poolse moeder is Zielinski).

Sinds afgelopen herfst heeft Zielinski & Rozen een eigen winkel in Nederland, in de Utrechtsestraat in Amsterdam. Loop er binnen en de ambachtelijke uitstraling teleporteert je bijkans naar vroeger tijden. Houten kasten tot aan het plafond – de tijd lijkt hier even stil te hebben gestaan. (Voor de Amsterdamse boetiek werkte het merk samen met de Amsterdamse interieurontwerper Framework Studio.)

In de winkel aan de Utrechtsestraat tref je een assortiment bestaande uit parfums, diffusers, geurkaarsen en producten voor lichaamsverzorging, allen ambachtelijk ogend verpakt.

Specialiteit van het huis is het gepersonaliseerde parfum. Naar aanleiding van een gesprek creëert Rozen een geur die past bij iemands karakter. Elke geur is uniek, elke flacon is met de hand gesigneerd. Zegt Erez Rozen: “Ik wil dat een parfum de ziel raakt, de unieke persoonlijkheid weerspiegelt en tegelijkertijd emoties, gevoelens en herinneringen oproept.”

De geuren van Zielinski & Rozen zijn unisex. Prijzen: van € 8,50 tot € 215.

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie