Jerry Bruckheimer – 40 Jaar aan bombastische films

Als je meer dan drie keer naar de bioscoop bent geweest, dan heb je een kaartje gekocht voor een film die Jerry Bruckheimer produceerde.

Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Hij is er: de trailer van ‘Joker: Folie à De...
Door Redactie

Van Flashdance, Beverly Hills Cop en Pirates of the Caribbean tot Armageddon en Top Gun: Maverick. De lijst is verbazingwekkend. Zelfs als je geen bioscoopbezoeker bent en de voorkeur geeft aan het kleine scherm, dan verschijnt er op een willekeurige avond vast een Bruckheimer-productie. Zoals CSI: Miami en Lucifer of een herhaling van Cold Case.

“Ik maak dingen waarvan ik denk dat andere mensen ervan zullen genieten,” vertelt Bruckheimer in zijn boek Jerry Bruckheimer: When Lightning Strikes.

Het boek over de veertigjarige carrière van Jerry Bruckheimer is net zo groots en opwindend als de blockbusters en televisieshows die hij produceert. En herdenkt het hele oeuvre van de producer. Schrijver Michael Singer, die met de producer werkt, weeft de beelden aan elkaar.

Dus, als je genoeg hebt van koffietafelboeken over sfeervolle stadsfotografie, pretentieuze fotografen en kunst die je nooit echt hebt weten te waarderen is dit boek een uitkomst. Subtiel? Niet echt. Indrukwekkend? Zeker. Dit enorme boek viert het werk van één van Hollywood’s machtigste mannen. Net als de man is de tekst gladjes en droog, maar de foto’s – sommigen van zijn hand – zijn absoluut de moeite waard voor elke filmfan. Hieronder ook nog een paar van zijn bekendste films in z’n eigen woorden.

Jerry Bruckheimer: When Lightning Strikes – Michael Singer, €62

Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Hij is er: de trailer van ‘Joker: Folie à De...
Door Redactie