Eigenlijk is er geen drank gezelliger dan een punch. Het heeft iets gemoedelijks, om met mensen samen rondom een bowl te scholen, die daar (soms wat onhandig) met een pollepol glazen van vol schenken. In de negentiende eeuw werd de punch de feestdrank bij uitstek en kende in de decembermaand zijn jaarlijkse hoogtepunt als Christmas Punch. De kitscherige punch bowls met bijhorende kopjes waren niet aan te slepen.
Tegenwoordig zijn die bowls weer helemaal terug, maar je kan natuurlijk net zo goed een soepterrine gebruiken, een karaf of simpelweg een vaas. Ons favoriete cocktail-punch recept? De Fiero Punch.
Fiero cocktail punch recept
Ingrediënten
Voor één bowl punch, voor 6 punch cocktail.
- 75 cl Martini Fiero
- 50 cl veenbessensap
- 25 cl ginger beer
- 5 cl crème de cassis
- Sinaasappelschijfjes
- Citroenschijfjes
- Appelschijfjes
Bereidingswijze
Meng Martini Fiero, het veenbessensap, ginger beer en crème de cassis in een afzonderlijke kan. Vul een bowl met ijs, voeg de stukjes fruit toe en giet er vervolgens de drankenmix over. Roer even om en serveer.