Timmermanshuis – Kyodo House

Duurzaamheid is onontkoombaar tegenwoordig. Zonder krijg je als fabrikant nauwelijks meer voet aan de grond.

Zo ook op het gebied van huizen. Architectenstudio’s Sandwich en Team Low-Energy snappen het. Samen hebben ze Kyodo House ontworpen, een villa van gerecycled hout.

De villa ligt in het Japanse Setagaya. Voor het huis zijn drie vrachtwagens met gerecycled hout gebruikt, in verschillende maten, soorten en kleuren. Volgens architect Yuichi Kodai is het complete plaatje warm en rustiek, maar toch eigentijds.

Volgens de architecten bestaat het huis uit een soort van houten dozen die elkaar overlappen en zorgen voor de indeling van de ruimtes. De grootste ruimte is de open woonkamer met eettafel en keuken. In de woonkamer is een hoog plafond met bibliotheekwand. Waar het plafond iets lager is, hangt een schommel voor kinderen. Naast de grote woonkamer heeft het huis drie slaapkamers, een studieruimte, een thee-salon en een terras met uitzicht over Setagaya.

Het leuke aan deze villa is dat je er zelf ook een nacht kunt doorbrengen. De villa wordt namelijk verhuurd voor een prijs vanaf €78 per persoon, per nacht.