LaLiga 24 is het volgende pareltje van Netflix

We gaan op bezoek bij Frenkie in Barcelona en Daley in Girona.

Entertainment
De 10 tofste buitenbioscopen van deze zomer
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Levenslessen van Armin van Buuren 
Door Arno Kantelberg

De Spaanse voetbalcompetitie La Liga en Netflix gaan een documentaireserie maken van het huidige Spaanse voetbalseizoen. De Primera División, ook wel LaLiga genoemd, is het hoogste niveau van Spanje en staat altijd garant voor spektakel. De docuserie, die LaLiga 24 zal gaan heten, wordt eind dit jaar wereldwijd gelanceerd op Netflix. Kijkers zullen volgens de streamingdienst een uniek kijkje achter de schermen krijgen bij de Spaanse clubs.

Het format is te vergelijken met de succesvolle documentaireserie Drive to Survive die Netflix al maakte over de Formule 1. Deze serie was een enorm succes en er zijn inmiddels al zes seizoenen van gemaakt. Het mooie aan deze serie is dat het niet alleen een succes was onder de Formule 1-fans, maar ook de interesse wekte van een totaal nieuw publiek.

Niet gek dus dat Netflix zich nu ook (eindelijk) op de populairste sport ter wereld stort. Naast Formule 1 en voetbal, werden er ook al docuseries gemaakt over de golfwereld (Full Swing), Tennis (Break Point) en Rugby (Six Nations: Full Contact). De streamingdienst hoopt nu ook succes te boeken met de serie over de Spaanse voetbalwereld.

LaLiga 24 zal zich dus richten op het huidige Spaanse voetbalseizoen (2023-2024) en alle veelbesproken momenten en hoofdrolspelers zullen langskomen. De keuze voor La Liga is op zich een verrassende. Qua kijkcijfers en geld moet de hoogste Spaanse profliga namelijk de Engelse Premier League voorlaten als meest succesvolle voetbalcompetitie ter wereld. Maar uiteraard staat het Spaanse voetbal, met de continue tweespalt tussen Real Madrid en FC Barcelona, altijd garant voor spektakel.

Wat dit seizoen in Spanje bijzonder maakt is de opmars van de kleine club Girona, de ploeg van Nederlander Daley Blind. Vergeleken met Barça en Real is dit echt een minuscule club, maar tot op heden doet de ploeg het fantastisch. As we speak staat de ploeg liefst 3e(!) achter die twee gigantische clubs. Wie weet zien we in de serie wat hun geheim is! Natuurlijk zullen in LaLiga 24 ook supersterren als Jude Bellingham, Vinicius Junior en de veelbesproken trainers Xavi en Diego Simeone voorbijkomen. Spannend is vooral ook of het vreselijke – en al langlopende – racisme-schandaal rond Vinicius Junior behandeld zal worden.

Hieronder zie je alvast een kleine teaser. We zijn benieuwd!

Entertainment
De 10 tofste buitenbioscopen van deze zomer
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Levenslessen van Armin van Buuren 
Door Arno Kantelberg