De auto van de toekomst is er nu al

Lucid Air Midnight Dream edition

Niet alleen maakt het Californische Lucid de meest efficiënte electrische auto’s ter wereld (met een actieradius van tegen de 800 kilometer), niet alleen blinkt deze auto uit in comfort en stijl, maar de Lucid Air is – vinden wij – ook een van de mooiste auto’s van nu. En van de nabije toekomst. 

De stroomlijn van deze in Californië ontworpen en in Arizona geproduceerde auto is namelijk echt niet van deze tijd. Dat zie je al op de foto’s en in de te gekke campagnes van Lucid, maar als je eenmaal oog in oog staat met een Lucid Air – het eerste en enige model dat momenteel op de Nederlandse wegen rijdt – dan geloof je je ogen niet. Niet voor niets is Lucid winnaar van de 2023 World Luxury Car Award.

Lucid Air Midnight Dream edition

Alles is fraai aan de Lucid Air: het uiterlijk, het interieur, maar ook de bijzondere kleuren, die maken van deze auto bijna een kunstobject. Dit is de auto van de toekomst, maar wel nu al beschikbaar.

Het is mooi om te zien dat deze auto, ondanks het feit dat hij zich in het meest luxueuze en dus duurste segment bevindt, ook zo goed aanslaat in ons land. Vorig jaar december opende Lucid zijn studio (feitelijk een luxe showroom) in Hilversum en inmiddels zoeven er al behoorlijk wat Air’s over de Nederlandse snelwegen.

Hoewel Lucid op dit moment één model beschikbaar heeft, is die er wel in verschillende varianten. Zo is er nu ook een Lucid Air Pure edition, een prachtige off-white uitvoering.

Qua prestaties doet de Lucid Air Pure Edition nauwelijks onder voor de duurdere uitvoeringen. Hij is ets minder luxueus uitgerust, maar daarom ook een stuk voordeliger geprijsd. 

Lucid Air Midnight Dream edition

Afgelopen week werd in de Hilversumse Lucid Studio het allernieuwste paradepaardje van Lucid officieel onthuld: de Air Midnight Dream edition. Een zwart model met satijnzwarte 21 inch Aero-dream wielen, donker gepolijste accenten en een bijna geheel zwart interieur geïnspireerd op de duisternis in de Mojave-woestijn.

De internationale introductie van de Midnight Dream edition vond even eerder plaats op de International Motor Show (IAA Mobility) in München. 

Dit is een limited edition Lucid die voorzien is van alle denkbare veiligheidsvoorzieningen. Dit is het meest luxueuze wat de auto-industrie te bieden heeft. Een spectaculair mooie auto die je binnen een kwartier kunt opladen om er vierhonderd kilometer mee te kunnen rijden. Volledig opgeladen heet de Lucid Air Midnight Dream een bereik van bijna achthonderd kilometer (799 om precies te zijn). Zelden zagen we zo’n prachtige auto die tegelijk zo duurzaam is. 

Over niet al te lange tijd verschijnt de eerste SUV van Lucid. We kunnen nauwelijks wachten.