Dit doet Michael Jordan met zijn $3 miljard

De teller liep aardig op nadat hij zijn aandeel in de Charlotte Hornets verkocht.

Entertainment
1990: Dutch writer and artist Jan Cremer and friend (Photo by BSR Agency/Gentle Look via Getty Images)
Nooit meer de flipstand
Door Arno Kantelberg
Entertainment
De meest bijzondere samples in de muziek – Deel 1...
Door Redactie

Michael Jordan stond dit jaar voor het eerst in de Forbes-lijst met 400 rijkste Amerikanen. Weliswaar op nummer 379, maar met $3 miljard denken we niet dat hij daarover klaagt. Wat doet de legendarische basketballer met zijn geld? Veel golfen, in z’n privéjet vliegen en extreem dure paleizen laten bouwen.

Maar waarom opeens? Nou, Jordan was aandeelhouder van het basketbalteam de Charlotte Hornets en heeft nog steeds sponsordeals lopen met Gatorade, Hanes, 2KSports en Upper Deck. Maar Nike is nog steeds Jordan’s niet aflatende geldtrein.

Het Jordan-merk doet voor de voormalige basketballer nog steeds veel goed, jaarlijks $260 miljoen aan royalty’s om precies te zijn. Want ja, wie heeft niet ooit een paar Air Jordans gehad?

De 60-jarige Jordan verdient jaarlijks nog steeds meer dan LeBron James of welke actieve basketballer dan ook. Veel meer dus dan de $90,2 miljoen die hij in totaal verdiende tijdens zijn basketbal carrière.

Die $3 miljard komt voornamelijk door z’n team de Charlotte Hornets. Hij kocht het in 2010 voor $275 miljoen. Nu was dit eind dit jaar $3 miljard waard. Tja, dan gaat het snel.

Nog meer geld komt er binnen via sponsorcontracten met kledingfabrikant Hanes en videogame-ontwikkelaar 2KSports.

Dan kun je je een prima lifestyle veroorloven. Zoals deze privéjet. In ‘Carolina’ blauw met een ID-nummer dat staat voor zijn jerseynummer (23) en het aantal kampioenschappen die hij heeft behaald (6).

Daarnaast heeft hij zijn droomhuis gebouwd bouwen in Florida voor een slordige $12,8 miljoen.

Vermoedelijk mét een privégolfbaan. Waarom? Omdat hij geïrriteerd raakte door het lange wachten bij z’n lokale golfclub.

Een gewoon golfkarretje wordt er dan niet gebruikt, Jordan rijdt in zijn persoonlijk custom made golfkar in blauw met jumpman-logo.

Michael heeft trouwens ook een huis van $2,8 miljoen vlakbij Charlotte, North Carolina. Handig als je daar een team had natuurlijk. Of hij deze nu verkoopt is nog niet bekend.

Al die huizen is iets teveel van het goede, want Jordan is nu bezig om zijn landgoed in Chicago te verkopen. Nog een overblijfsel van zijn Chicago Bulls-tijd, maar deze staat al sinds 2012 te koop. Vraagprijs toen: $29 miljoen. Op dit moment is dat een kleine $15 miljoen. Een tour zie je hieronder.

Een huis met uiteraard een basketbalveld en een zwembad met in het midden een grasveld. Okeee…

Voor buitenlandse trips reist hij met een team van beveiligers. Zijn codenaam is Yahweh, Hebreeuws voor God. Wil je ook doen als Michael? Hij verhuurd z’n extreem luxe jacht Mr. Terrible van $80 miljoen. Kost je per week een slordige $840.000.

Z’n bankrekening liep een ‘deukje’ op na zijn scheiding van Juanita Vanoy 2006. Kostte hem $168 miljoen. Intussen is Michael getrouwd met Yvette Prieto.

Michael verslapt dus allerminst. Naast het golfen en managen heeft hij nog steeds invloed bij zijn Nike-samenwerking. Eén van z’n schoenen, de Gamma Blue, zorgde voor opstootjes in winkels en bracht in EEN dag ruim $74 miljoen op.

Oh ja, en volgens de Amerikaanse sportzender ESPN is hij een Bejeweled kunstenaar. Hij zit op level 100 van de mobiele game.

Entertainment
1990: Dutch writer and artist Jan Cremer and friend (Photo by BSR Agency/Gentle Look via Getty Images)
Nooit meer de flipstand
Door Arno Kantelberg
Entertainment
De meest bijzondere samples in de muziek – Deel 1...
Door Redactie