De 10 mooiste tennisbanen ter wereld

Reizen
Pan Am stijgt weer op in 2025
Door Jorrit Niels
Reizen
nissan ariya
Zen op vier wielen
Door Arno Kantelberg

Verlekker je op de mooiste tennisbanen ter wereld en plan je volgende pot alvast in.

Malcesine Tennis Club in Malcesine, Italië

Deze Italiaanse tennisclub ligt hoog gelegen aan het Gardameer en kijkt over het schitterende meer en het omliggende bergachtige landschap. Voor de yuppen onder ons: sinds kort heeft Mescaline Tennis Club ook padelbanen beschikbaar.

@tennis_malcesine

Hotel Cap Estel in Eze, Frankrijk

Het pittoreske Hotel Cap Estel ligt aan de Côte d’Azur en heeft een van ’s werelds meest spectaculaire tennisbanen, compleet met panoramisch uitzicht op de glinsterende Middellandse Zee.

@cap_estel

Mount Nelson Hotel in Kaapstad, Zuid-Afrika

Op de tennisbaan van het Mount Nelson Hotel is er alle reden om je tennisslag te verbeteren. Zolang je niet wordt afgeleid door het uitzicht, tenminste. De omgeving is prachtig met weelderig groen en imposante palmbomen.

@belmondmountnelsonhotel

Bunabhainneadar op Isle of Harris, Schotland

Op een steenworp afstand van de Atlantische Oceaan ligt deze opmerkelijke tennisbaan, die zeker een van de meest afgelegen ter wereld is. Omringd door glooiende heuvels, rotsen en schapen werd het gebouwd na een vierjarige inzamelingsactie door de lokale bevolking. Alle opbrengsten van de kaartjes, die eenvoudig online kunnen worden geboekt, gaan naar het onderhoud en de renovatie ervan.

@thomaslindiephoto

Pikes Hotel op Ibiza, Spanje

Deze maand komt de film Barbie van Greta Gerwig uit en we zien veel roze voorbijkomen. Barbie zal zich in ieder geval vermaken op de felroze tennisbaan van Pikes Hotel op Ibiza.

Crantock Bay Leisure Club in Cornwall, Engeland

De Leisure Club van Crantock Bay is gelegen net langs de kust van het geliefde Newquay in Cornwall en biedt een heerlijk uitzicht over Crantock Beach. Het zwembad, de spa en de schitterende tennisbanen zijn toegankelijk voor zowel lokale bewoners als gasten die verblijven in de vakantiehuisjes.

@crantockbay_

Enchantment Resort in Arizona, Verenigde Staten

De unieke tennisbaan van het Enchantment Resort ligt midden in het rode rotslandschap van Arizona. Hier zijn zowel tennis- als pickleball-banen te vinden. Als bonus? Na de pot neem je meteen een verfrissende duik in het naastgelegen zwembad.

@enchantment_resort

Burj Al-Arab Helipad in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Een hoogtepunt in de sportgeschiedenis van de Verenigde Arabische Emiraten: de tennisbaan op een helipad. Op 210 meter boven de grond speelden tennislegendes Roger Federer en Andre Agassi hier voor het eerst een vriendschappelijke wedstrijd tijdens de 13e Dubai Tennis Championships in 2005.

@jamie_allsettennis

Bürgenstock Resort in Obbürgen, Zwitserland

Dit Zwitserse resort heeft een tennisbaan die verre van doorsnee is. Gelegen op 874 meter boven zeespiegel en met uitzicht op een alpenlandschap, is een potje tennis hier een spectaculaire ervaring. Bovendien is Tom Bohunicky aanwezig, een coach met een indrukwekkend trackrecord bij vooraanstaande clubs in New York en Slowakije.

@burgenstockresort

Il San Pietro di Positano in Italië

Op een bijna verborgen plek in Positano ligt een indrukwekkend hotel met een nog indrukwekkendere tennisbaan. Met een privéstrand zou een potje tennis hier, gevolgd door een verfrissende duik, een heerlijke toevoeging zijn aan een onvergetelijke uitje aan de betoverende Italiaanse Amalfikust.

@ilsanpietrodipositano

Reizen
Pan Am stijgt weer op in 2025
Door Jorrit Niels
Reizen
nissan ariya
Zen op vier wielen
Door Arno Kantelberg