Een prins en een aap aan de Prinsengracht

Het boutique hotel Andaz Amsterdam heeft een flinke touch-up gekregen.

andaz hotel prinsengracht amsterdam

Opvallendste vernieuwing: restaurant Blue Spoon is vervangen door barstro Prins & Aap. U zegt? Ja, bij het Andaz Hotel noemen ze het geen bar, geen bistro, maar een beetje van beiden: Barstro Prins & Aap.

De naam Prins & Aap verwijst naar de beelden van prinsen die door het hele hotel te vinden zijn; Aap moet het speelse, ondeugende karakter van de barstro onderstrepen (en AAP is een afkorting van Andaz Amsterdam Prinsengracht).

Van koffie met een krantje tot cocktail met een dj, bij Prins & Aap kun je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht. Aan Amsterdamse gezelligheid is ook gedacht: onderaan de prachtige nieuwe bar loopt de songtekst van Aan de Amsterdamse grachten en in het interieur zitten allerlei verwijzingen naar de stad Amsterdam. 

De centrale tafel aan het raam is geïnspireerd op de schilder Vermeer en Marcel Wanders liet zich voor een gigantisch drieluik inspireren door Jeroen Bosch. Her en der zijn portretten uit de Gouden Eeuw zichtbaar, ontworpen door AI.

Verantwoordelijk voor het nieuwe interieur is Karin Krautgartner, eigenaar van byKK. Zij zegt: “Ongeveer twaalf jaar geleden werkte ik met Marcel Wanders aan het ontwerp van hotel Andaz Amsterdam Prinsengracht. Ik was nauw betrokken bij het ontstaan, ontwerp en de uitvoering van het concept. Nu hebben we de plek opnieuw verbonden met de stad en de Prinsengracht, een soort microkosmos waar mensen samen werken, liefhebben en het leven vieren.”

Cocktail

De nieuwe cocktailkaart is een opvallende. Hij is gecreëerd door Nikos Bakoulis die de natuur als basis heeft genomen voor zijn creaties, met combinaties van wodka, venkelwortel, gember, druif en tonic. Ook interessant: een alcoholvrije cocktail met Martini Floreale, peer, vanille, roze peper, lychee en mousserende wijn. Prins & Aap belooft met enige regelmaat jeneverproeverijen te organiseren – een bruin café 2.0.

Over Andaz Amsterdam

Andaz A Andaz Amsterdam Prinsengracht is gevestigd in een voormalige openbare bibliotheek van Amsterdam. Het hotel bezit 122 kamers, waaronder vijf suites, allen met een opvallend op Dutch design geïnspireerd interieur.

Het hotel zit het hart van Amsterdam, in de door UNESCO beschermde grachtengordel en grenzend aan de beroemde De 9 Straatjes en de Jordaan. Het hotel valt onder de Hyatt-familie.

Andaz Amsterdam, Prinsengracht 587, Amsterdam