De sensationeelste concertzaal ter wereld

msg sphere las vegas

Wij hebben het Depot in Rotterdam en het Ziggo Dome in Amsterdam, twee behoorlijk opvallende gebouwen die je al van veraf kunt zien. Vooral de LED-lichten van het Ziggodome die het hele gebouw omvatten zijn ’s avonds behoorlijk spectaculair. 

Maar in Las Vegas, vlak achter het bekende hotel The Venetian, staat nu het indrukwekkendste, meest futuristische concert- en evenementengebouw ter wereld: de MSG Sphere. 

De MSG Sphere is een halve bol die ongelofelijk groot is: 112 meter hoog, 157 meter breed, met plek voor bijna 19.000 bezoekers. De Sphere ziet eruit als de aarde vanuit de ruimte bekeken. 

Ter vergelijking: het Depot in Rotterdam is 39,5 meter hoog, driemaal minder hoog dan de MSG Sphere dus. 

De bouw van de MSG Sphere kostte twee miljard dollar. De naam valt te herleiden naar Madison Square Garden in New York; de Sphere is van dezelfde eigenaar, Madison Square Garden Entertainment Corp.

De MSG Sphere zou twee jaar geleden al klaar moeten zijn, maar door Covid duurde het allemaal langer. Het wordt op 29 september officieel geopend met een concert van U2. 

Op 4 juli was De MSG Sphere voor de eerste keer volledig verlicht door de tienduizenden LED schermen. Dat historische moment leidde tot verkeersopstoppingen en zelfs tot ongelukken.

Een geheel verlichte MSG Sphere is vanaf tientallen kilometers afstand te zien. Met name in de lege Nevada-woestijn ziet dat er buitenaards uit. Het is volledig over the top natuurlijk, maar ja, het staat in Las Vegas, dus wat wil je?