Zo krijg je ook de vuilste nagels weer schoon

Hou ze toonbaar: schone nagels zijn onmisbaar als je een verzorgde indruk wil maken.

Klusnagels, zwarte randen, scherpe puntjes… met deze zeven tips maak je er een einde aan.

#1

Bij het nagels knippen is het belangrijk om vanuit de zijkanten te werken om van daaruit de gewenste lengte te bepalen. Hou altijd een klein wit randje over – dat staat wel zo verzorgd.

#2

Nagelknipper of schaartje is om het even, al vergt dat laatste wel de nodige behendigheid. Als je rechts bent en je moet de nagels van je rechterkant knippen met links, dat is nog geen sinecure. Of andersom natuurlijk.  

#3

Gebruik een vijl om haakjes en puntjes weg te werken. Vijl altijd in één richting, dat geeft het mooiste resultaat. Lukraak vijlen kan je nagelplaten beschadigen, waardoor je nagels kunnen splijten.

 #4

Maak de verzorging af met een handcrème. Daardoor kun je de veelgeplaagde huid van je handen voorzien van een shotje verzorgende bestanddelen. Even inmasseren en laten intrekken. Ook een paar druppels olie kunnen wonderen verrichten.

#5

Maak er een routine van: Eén keer in de week of eventueel twee weken tien minuten de tijd nemen om je nagels en handen te verzorgen en je zult zien dat het er aan het einde van je pols een stuk vriendelijker gaat uitzien.

#6

Laat je nagels eens onder handen nemen door een professional. Meestal sta je in twintig minuten weer buiten – dus dat is te overzien – en in die tijd heb je nog een lekkere handmassage gekregen ook. Daar knappen niet alleen je nagels, maar ook jij van op. Even googlen en je vindt volop salons die een ‘manlycure’ aanbieden.

#7

Wil je een beetje leuk meedoen deze zomer, dan kun je je nagels van een lakje voorzien. Welk kleur je kiest en hoeveel nagels je gaat aanpakken is helemaal aan jou. Hoe je dat precies aanpakt lees je hier en hier.