Exclusief – coureur Nyck de Vries in Atelier Munro

Ooit was hij wereldkampioen in de kartingklasse, tegenwoordig is Nyck de Vries de beste van de Formule E. Dankzij Atelier Munro ziet hij eruit zoals een wereldkampioen eruit moet zien.

nyck de vries atelier munro
Stijl
rene lacoste
Korte geschiedenis van het poloshirt
Door Arno Kantelberg
Stijl
Johan Cruijff ontvangt zijn Porsche uit handen van Ben Pon.
De 30 coolste sporters aller tijden
Door Arno Kantelberg

Nick de Vries (27), een geboren Fries, begon al op zijn vijfde met karten, de sport waarin hij al op jonge leeftijd de kampioenschappen aaneen reeg. Na de KF3 en de KF2 werd de Vries in 2011 gekroond tot wereldkampioen in de KF1, de hoogste kartingklasse.

Sinds 2019 rijdt Nyck de Vries voor Mercedes-Benz in de Formule E, nadat hij in de Formule 2 net naast een F1-stoel greep (Lando Norris was hem voor). In de Formule E, waar elektrische auto’s het tegen mekaar opnemen, wist De Vries vorig jaar augustus als eerste Nederlander het wereldkampioenschap te veroveren.

Speciaal voor Nyck de Vries ontwierp het vanuit Amsterdam opererende Atelier Munro een collectie waarin hij makkelijk kan reizen. De Vries is veel onderweg, feitelijk reist hij het hele jaar door van circuit naar circuit. 

Voor De Vries werd lichte kleding ontworpen waarin het niet alleen makkelijk reizen is, maar die ook moeiteloos gecombineerd kan worden. Layering is tenslotte het sleutelwoord voor de zonnige dagen die langzaam in warmte afnemen.

De kleding is op maat gemaakt voor de coureur. De Vries: “Iemand zei me ooit: ‘Look good, feel good.’ Dat is me altijd bijgebleven. Ik ben van mening dat kleding cruciaal is voor je zelfvertrouwen. Als je je goed voelt in wat je draagt, resulteert dat in vertrouwen. Dat voel en zie je vanaf het moment dat je die kleren aantrekt.”

In de campagne van Atelier Munro zien we De Vries rijden langs de zonovergoten Franse Rivièra , met uitzicht op de Middellandse Zee. Dat doet De Vries overigens niet in zijn vertrouwde Mercedes-Benz, maar in een gerenoveerde Mini Moke uit 1987.

Reiskoffer – limited edition

Om de collectie voor Nyck de Vries – letterlijk – extra lading te geven, ging Atelier Munro een samenwerking aan met het Zweedse merk Alstermo Bruk, een van de oudste fabrikanten van reiskoffers. Munro en Alstermo Bruk creëerde een koffer in gelimiteerde oplage in de kleur blauw met zwarte accenten, afgetopt met een uniek zilveren stickerpakket gebaseerd op de zes circuits waar Nyck de Vries speciale overwinningen boekte. De koffer is in beperkte oplage beschikbaar vanaf eind april.

nyck de vries atelier munro
Atelier Munro werkte eerder samen met acteur Benja Bruijning, sommelier Simo Zbiri, architect Bjarne Mastenbroek en klassiek muzikant Dominic Seldis. 

Stijl
rene lacoste
Korte geschiedenis van het poloshirt
Door Arno Kantelberg
Stijl
Johan Cruijff ontvangt zijn Porsche uit handen van Ben Pon.
De 30 coolste sporters aller tijden
Door Arno Kantelberg