Goudomrand aftellen naar Parijs 2024

Over exact een jaar wordt in Parijs het startschot gegeven voor de Olympische Spelen van 2024. Omega, de officiële timekeeper van de Spelen, telt af met een hagelnieuwe Seamaster 300M, uiteraard een met een gouden randje.

Deze Seamaster Diver 300M ‘Paris 2024’ Special Edition is een ode aan de 33e editie van de Olympiade. Bij 31 van die evenementen was Omega betrokken als officiële tijdwaarnemer. De eerste keer was bij de Spelen in 1932 in Los Angeles (inderdaad, net de editie die ná Amsterdam kwam).

Deze unieke Seamaster, met een 42 mm diameter, is voorlopig alleen te koop in Omega-boetieks te Parijs. Het horloge kent veel speciale verwijzingen naar de Olympische Spelen. Naast roestvrijstaal domineert het 18K Moonshine Gold (Omega’s hoogsteigen goudkleur met de gele gloed), een referentie aan de gewildste aller medailles, de gouden. Op 12 uur zien we een blinkende SuperLumiNova-stip.

Het door Omega gepatenteerde Quick Change System maakt het mogelijk om de stalen band met een handomdraai te vervangen door bijvoorbeeld een rubberen band (in wit, blauw of rood) of een Paris 2024 NATO-band.

De wijzerplaat van wit keramiek is voorzien van een golvend reliëf. Op de secondewijzer is subtiel het embleem van Parijs 2024 verwerkt. De datum ter hoogte van de 6 is in de typografie van de Spelen in Parijs – een fraai detail.

Het ware pièce de résistance bevindt zich aan de achterzijde. Daar is de kast ingelegd met een 18K Moonshine-gouden medaillon dat de olympische vlam weergeeft. Onder de vlam zien we het embleem van de Parijse Spelen gegraveerd.