Dit zit er in de 2024 Oscars goodiebag

Van een Zwitsers chalet en tropische getaway tot aan super food voor je kat. Ter waarde van zo’n $125.000.

Entertainment
De 10 tofste buitenbioscopen van deze zomer
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Levenslessen van Armin van Buuren 
Door Arno Kantelberg

Elk jaar kunnen alle genomineerden voor een Oscar zich verheugen op een rijkelijk gevulde goodiebag. Goodiebag-goeroe Lash Fary is al 22 jaar verantwoordelijk voor de cadeaus die de sterren van het evenement ontvangen.

Lash Fary richtte in 1999 zijn bedrijf Distinctive Assets op. Deze vult niet alleen voor de 22e keer de Oscar-goodiebags, maar het vierde ook dit jaar zijn 25e verjaardag bij de Grammy’s.

De Academy Awards begonnen in 1989 met de ‘bags’, toen vooral als bedankje richting de presentatoren en een lokkertje zodat de genomineerden ook zouden komen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een industrie, waar merken strijden om een plekje in de goodiebag. Dit jaar wordt de waarde geschat op zo’n $125.000.

Het hoogtepunt is een vakantievoucher. Veruit het duurste cadeau is een vakantie van zo’n $50.000 in het privéchalet Zermatt Peak in Zwitserland – inclusief een adembenemend uitzicht op de Matterhorn. De locatie wordt beschouwd als het kroonjuweel van de Alpen, want in 2023 werd het chalet voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot het beste skichalet ter wereld. De voucher geldt trouwens voor het gehele chalet met vijf suites.

Lees ook: Wij weten al wie de Oscar voor Best Original Song wint

Ben je meer van een strandvakantie, dan is er een driedaagse getaway op St. Barths, in een privévilla van $25.000. In de luxe cadeautas zitten niet alleen exclusieve reizen. Andere geschenken zijn: een spa-ervaring ter waarde van $24.000 in Californië, gastronomische popcorn met champagnesmaak, een wijnkoelkast en een infraroodgrill ter waarde van $13.000, die ook in de beste steakhouses ter wereld wordt gebruikt. Aangevuld met allerlei skincare, tequila- en gin-flessen en zelfs super foods voor je kat.

Wie dit allemaal in ontvangst neemt? De presentator (Jimmy Kimmel), alle twintig genomineerde acteurs en de vijf genomineerde regisseurs. Die de tas ook graag aannemen, maar er zijn uitzonderingen. Zo veilde George Clooney zijn tas in 2006 en weigerde Denzel Washington en Sandra Oh ooit hun goodiebag. Benieuwd hoe een paar van die goodies eruitzien? Bekijk het hieronder:

Entertainment
De 10 tofste buitenbioscopen van deze zomer
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Levenslessen van Armin van Buuren 
Door Arno Kantelberg