PUMA maakt een schitterende ode aan Johan Cruijff

Of je bij het aantrekken van deze kicksen hetzelfde talent hebt als Johan: da’s onmogelijk. Maar ze helpen je wel goed op weg…

Laat het maar aan PUMA over om met een schitterend eerbetoon te komen aan twee van de aller-, allergrootsten die ooit op een voetbalveld stonden: Pelé en ‘onze eigen’ Johan Cruijff. Het Duitse sportbedrijf heeft namelijk het PUMA King Legends Pack gelanceerd. Kicksen ontworpen ter ere van deze twee legendes. Naast de schoenen is er overigens ook bijpassende kleding gelanceerd, voorzien van hele coole prints en details.

Het meest in het oog springende detail van de kicksen is natuurlijk Cruijff zelf. Het is weliswaar een abstract beeld aan de binnenkant van de schoenen, maar je herkent meteen Johan’s haar en voorkomen. Op de achterkant van de kicksen prijken de jaartallen 1971, 1973, 1974 en het woord ‘KING’. Dit zijn natuurlijk verwijzingen naar de indrukwekkende prestaties van Cruijff: in die drie jaren werd hij bekroond met de prestigieuze Ballon d’Or.

Ook ontbreekt het nummer ‘14’ niet op de kicksen. Op de tong prijkt het rugnummer van Nederland’s eeuwige nummer veertien. Andere toffe details vind je op én in de schoenen. Zo is Johan’s handtekening te zien op de zijkant van de schoen en staan ook de woorden ‘King’ en ‘Total Football’ op de zijkanten. Trek je de kicksen aan, dan ben je meteen in goede vorm. Op de binnenzool is namelijk een abstracte tekening te zien van Johan die zijn welbekende ‘Cruijjf Turn’ maakt, de iconische kapbeweging.

Johan maakte deze beweging voor het eerst in de 24ste minuut van de groepswedsrijd tegen Zweden op het WK van 1974. Hij legde de Zweedse verdediger Jan Olsson volledig in de luren met een simpele maar magistrale beweging.

Nu maar even goed oefenen, het liefste op straat zoals Johan dat ook altijd deed in zijn geliefde Betondorp. Het PUMA King Legends Pack is verkrijgbaar via PUMA.com.