Deze paralympisch zwemkampioen klust bij als model

Théo Curin is een Baas. Hij won het Europese en het wereldkampioenschap paralympisch zwemmen en sinds kort is hij ambassadeur voor het verzorgingsmerk Biotherm.

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie

En wat voor een Baas is de Franse Théo Curin. Nadat bij hem op zesjarige leeftijd alle vier de ledematen werden geamputeerd vanwege bacteriële meningitis (hersenvliesontsteking), is Curin uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerde sportman.

Zijn sportcarrière op internationaal niveau begon in 2015 met het Franse team op de Wereldkampioenschappen Parazwemmen in het Schotse Glasgow.

Zijn eerste internationale medaille (zilver!) won hij een jaar later op de tweehonderd meter vrije slag op de Europese kampioenschappen in Funchal, Portugal. In datzelfde jaar nam hij ook voor het eerst deel aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Curin was toen zestien jaar oud.

In 2020 nam hij in Lotharingen deel aan zijn eerste triatlon met een speciaal geprepareerde fiets en hij finishte de Ironman 70.3 in Sables -d’Olonne dat hij in 6 uur en 53 minuten aflegde.

Druk baasje

Inmiddels is hij actief voor Eurosport en geeft hij commentaar bij wedstrijden openwaterzwemmen. Hij is ook actief als acteur en nu dus als model.

Biotherm, onderdeel van l’Oréal, vroeg Curin als ambassadeur omdat water enorm belangrijk is voor de sportman, en het verzorgingsmerk ook veel werkt met ingrediënten die uit de zee afkomstig zijn.

Dankzij zijn persoonlijkheid, optimisme en knappe uiterlijk is Theo Curin uitgegroeid tot een aansprekend rolmodel. In een interview zegt hij daarover: “Ja, ik ben gehandicapt. Dat is wat het is, een feit. Maar ik ben méér dan dat. Ik ben bijvoorbeeld ook model, acteur en TV-commentator.”

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie