Trotse rentrée van een geslagen man

Paul Pelosi, echtgenoot van Democratisch opperhoofd Nancy Pelosi, was eind oktober slachtoffer van een aanval. Hij laat nu zien hoe je dat doet, terugkeren in stijl.

WASHINGTON, DC - DECEMBER 04: Nancy Pelosi and Paul Pelosi attend the 45th Kennedy Center Honors ceremony at The Kennedy Center on December 04, 2022 in Washington, DC. (Photo by Paul Morigi/Getty Images)

Paul Pelosi trad afgelopen zondag voor het eerst sinds anderhalve maand weer in de openbaarheid. Dat deed de echtgenoot van Nancy Pelosi, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden namens de Democratische Partij (tot januari), nadat hij in oktober thuis werd aangevallen door een man die op zoek was naar zijn vrouw.

De aanvaller bracht de 82-jarige Pelosi met een hamer ernstige verwondingen toe aan zijn schedel, zijn arm en zijn handen. Nadat hij in de boeien was geslagen, verklaarde de aanvaller dat hij op “suïcide mission” was, en dat hij op zoek was naar politici in zijn strijd tegen “leugens” uit Washington.

WASHINGTON, D.C. - DECEMBER 5: Paul Pelosi and Nancy Pelosi pose on the red carpet of the 44th annual Kennedy Center Honors at the Kennedy Center in Washington, D.C. on Sunday, December 5, 2021. (Amanda Andrade-Rhoades/For The Washington Post via Getty Images)
Paul en Nancy Pelosi op de vorige uitreiking van de Kennedy Center Honors, december 2021.

Paul Pelosi begeleidde zijn vrouw bij de uitreiking van de Kennedy Center Honors in het Kennedy Center’s Opera House in Washington, waar het publiek hem een staande ovatie gaf. 

De Kennedy Center Honors zijn de prijzen die jaarlijkse worden uitgereikt aan kunstenaars en artiesten voor hun bijdrage aan de Amerikaanse cultuur. Tot die uitverkorenen behoorden dit jaar Gladys Knight, U2, George Clooney, Tania León en Amy Grant. The New York Times noteerde dat er veel grote sterren aanwezigen waren op de avond, maar “one of the biggest ovations went to Paul Pelosi”. In het publiek bevonden zich ook president Joe Biden en vice-president Kamala Harris.

Om zijn verwondingen enigszins te maskeren, had Pelosi een hoed opgezet en zijn linkerhand in een handschoen gehuld. In combinatie met de stijlvolle smoking (mét peak lapel) kreeg Pelosi’s verschijning ineens een heel andere dynamiek.

De hoed bracht, vanwege de naar voren gevouwen rand, herinneringen naar boven aan Leonard Cohen, de troubadour-poëet met de smeuïge oogopslag en bronzen stem.

En de handschoen werd ineens De Handschoen omdat Pelosi er maar een droeg, niet twee. Hier werd Michael Jackson herdacht in zijn rol als The Gloved One.

Alles bij mekaar had Paul Pelosi geen trotsere rentrée kunnen maken – het beste bewijs dat het goede uiteindelijk altijd het kwade overwint.