De beste espresso voor onderweg

Dit apparaat ter grootte van een handpalm zorgt voor een handmatige espresso, één die zelfs de meest pretentieuze barista waardig is.

Picopresso is ’s werelds kleinste espressomachine en heeft het formaat van een koffiekopje. Met de draagbare espressomachine kun je echt goede koffie maken, waar je ook bent.

Je kunt met dit apparaat een ongelooflijk fijne maling krijgen, die serieus romige shots produceert. Voor de koffienerds: het heeft een extractiecapaciteit die vergelijkbaar is met een espressomachine met hendel.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is PICOPRESSO-4-1300x743.jpeg

De gadget is gemaakt door Wacaco, een startup uit Hong Kong, eerder brachten ze al de Nanopresso (2017) en de Minipresso (2014). De originele Minipresso was de eerste in zijn soort en herdefinieerde de categorie draagbare espressomachines.

Vanuit die knowhow heeft Wacaco een solide product gemaakt dat het gemak van een draagbare espresso-maker combineert met het ontwerp en de mogelijkheden van een high-end koffiemachine.

Zo heeft de Picopreso ook een zogenaamd naakt portafilter, zodat gebruikers tijdens het brouwproces heerlijke romige espresso direct uit een standaard 52 mm roestvrijstalen filtermand van 18 gram zien stromen. Wel een must is dat je het handmatig maken van een espresso onder de knie moet krijgen. Door onder meer de juiste maalgraad, het aanstampen en de trektechniek te perfectioneren.

Naast de Picopresso heb je dus kokend water, koffiebonen en een handmolen nodig. Plus een dosis geduld, want oefening heeft ‘ie nodig. Maar dat is een bekend gegeven als je ooit zelf een espresso hebt gemaakt zonder hulpmiddelen. Een meditatief proces dat net zo verslavend kan zijn als de cafeïneshots die het produceert.Bestel hier de Picopresso, hij kost €149.

Alle producten zijn onafhankelijk geselecteerd door onze redactie. Als je iets koopt, zou het kunnen dat we een commissie ontvangen.