10 zaken waar Pierce Brosnan niet zonder kan

De voormalig James Bond somt de tien essentialia uit zijn leven op. Van Birkenstocks tot Blancpain.

Pierce Brosnan

Tussen 1995 en 2002 speelde Pierce Brosnan in vier films de rol van James Bond, ’s werelds bekendste geheim agent. Het zaadje voor die rol had de Ierse acteur in de jaren tachtig geplant met zijn rol in de Amerikaanse detective-serie Remington Steele.

Pierce Brosnan, 64 jaar inmiddels, is binnenkort te zien in de DC Comics-film Black Adam. Voor het Engelse GQ maakte hij een lijstje van de tien essentiële zaken in zijn leven. 

In een vermakelijk filmpje vertelt Brosnan over zonnebrillen, kralenkettingen en horloges. Brosnan heeft een indrukwekkende verzameling uurwerken, onder meer van Omega, Girard-Perregaux, Blancpain, Patek Philippe, Tag Heuer en Montblanc (let niet op de Franse uitspraak van de heer Brosnan).

De in Ierland geboren acteur is Amerikaans staatsburger met woningen op Kauai en Malibu – Bondwaardige locaties. Een mens kan het slechter treffen, zeker als zoon van gescheiden ouders die al op zijn zestiende van school ging. 

Maar zoals Brosnan in het filmpje zegt: “Ik heb het geluk dat ik deze levensstijl kan hebben, maar weet je, het komt allemaal door hard werk. Nothing comes from nothing.”

Onder de tien essentialia die Brosnan noemt, vinden we maar liefst drie schoenen. Of althans, een sneaker, een slof en een sandaal. De voormalige James Bond kan niet zonder deze drie:

Sloffen in gewoven leer van Bottega Veneta – € 1.500 (ook in bruin, wit en grijs)

Sneakers van het Zwitserse merk ON – €169,95

Suède sandalen van Birkenstock, model Arizona – €105

De 10 pijlers van Pierce