Echte mannen kunnen koken, want liefde gaat door de maag. Als je écht indruk wil maken, verwen je dus je geliefde(n) met een culinair bordje geluk. Daarvoor is een goed mes essentieel.
Maar wat is het beste mes om mee te koken? En snij je een stukje vlees of een uitje met hetzelfde mes? Hoeveel messen heb je eigenlijk nodig in je keuken?
Jaap de Jong is eigenaar van de Firma Moes, een bekende slijperij in de Amsterdamse Pijp. Sinds drie generaties is de zaak eigendom van de familie van Jaap, maar de slijperij is nog veel ouder – zó oud dat er niet eens archieven van zijn.
Iedere dag staan Jaap en zijn vrouw Barbara tussen hun collectie van ruim driehonderd verschillende messen. Groot of klein? Licht of zwaar? En vooral: Japans of Duits? Jaap weet wat een man nodig heeft.
In deze editie van de Stijlpastoor-podcast, een samenwerking tussen BNR en ModMod, zet ModMod’s Arno Kantelberg zijn tent op bij de Firma Moes (en ervaart en passant de bijna orgastische sensatie van het snijden door een tomaat met een extreem scherp mes).
Andere afleveringen van de Stijlpastoor-podcast vind je hier. En daar drinken we deze whisky bij.