Frankenstein met een twist

Na The Favourite werken Yorgos Lanthimos en Emma Stone weer samen aan dit surrealistische avontuur.

Na The Lobster en The Favourite heeft regisseur Yorgos Lanthimos geen moeite om een A-list cast bij elkaar te brengen. Ook voor zijn nieuwste. Onder meer Emma Stone, Willem Dafoe, Ramy Youssef en Mark Ruffalo schitteren in zijn nieuwste.

Van de filmmaker en producer/hoofdrolspeler Emma Stone komt het ongelooflijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter (Stone). Een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Onder de bescherming van Baxter is Bella leergierig.

Hongerig naar de wereldsheid die het haar ontbreekt, gaat Bella ervandoor met Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), een gelikte en losbandige advocaat, op een avontuur langs de continenten. Bevrijd van de vooroordelen van haar tijd.

Poor Things is gebaseerd op de gelijknamige roman van Alasdair Gray uit 1992. Over een vrouw die zichzelf verdrinkt om aan haar gewelddadige echtgenoot te ontsnappen en wordt opgewekt met de hersenen van haar ongeboren kind.

De mix van zwart en wit en levendige kleuren, met sets waar Tim Burton en Wes Anderson jaloers op zouden zijn, belooft Poor Things één van de meest originele films van 2023 te worden. De trippy trailer bevat ook andere creaties van Dafoe als gekke wetenschapper, waaronder een eend met het lichaam van een hond en tal van slapstick-momenten en bijna schilderachtige beeldcomposities die we zijn gewend van de Griekse regisseur.

Poor Things draait vanaf 5 oktober in de bioscoop.