Guilty Pleasure – Deze racebaan, verstopt in een Le Mans racer

Iemand betaalde hiervoor meer dan $200k…

En het erge… we begrijpen het ergens ook nog wel. Niet dat we stiekem de wens hebben om een miniatuurkamer in te richten. Voordat je het weet bouw je een Oostenrijks dorp na met een treinrails. Dat voorkomen we toch liever.

Al is deze Le Mans racebaan toch redelijk onweerstaanbaar. Iemand deelde deze mening, want de slotcar-track is net op Bring A Trailer verkocht voor $205.000. Hulde. Klinkt als een ongezonde hoeveelheid geld om aan ‘speelgoed’ uit te geven, maar het is niet zomaar een racebaan. Deze is namelijk verborgen in een replica Porsche 917-carrosserie in Gulf Racing-kleurstelling. Eén die via een afstandsbediening wordt geopend om een miniatuur Circuit de la Sarthe te onthullen, zoals te zien in de Steve McQueen-film Le Mans.

Slot Mods, opgericht in 2009 door David Beattie, is een in Detroit gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in handgemaakte slotcar-tracks op schaal 1:32. De banen starten bij $75.000, zitten vol details en hebben daardoor een lange bouwtijd.

Deze racebaan met twee rijstroken is volledig met de hand gebouwd, gemaakt van hout en bevat een hele reeks hyperrealistische modellen en figuren, waaronder zo’n 19 verschillende Le Mans-raceauto’s uit de jaren 70. Naast een groot aantal gebouwen en tribunes, zijn er andere opmerkelijke details aanwezig, zoals LED-baanverlichting, aluminium rails in Aramco-stijl en verschillende beroemde constructies, zoals de Dunlop-brug, de Esso-olieman en de Martini-schuur.

Hoewel de baan niet bepaald een perfecte replica is, is hij dus ongelooflijk gedetailleerd. De set wordt geleverd met een handvol auto’s die uiteenlopen van de Porsche 917 en een Ferrari 512 tot zelfs een Ford GT40 die is aangepast om als camera-auto te dienen. Hoe dit eruit ziet? Dat zie je hieronder.

Fotografie: Bring A Trailer