Is dit het beste motorgeluid ooit – Ferrari 250 GTO

De 60’s, toen racen nog iets spectaculairs was. Geen herhaling van laps en auto’s die bijna alles voor je doen, maar een constant gevecht met het asfalt. We hebben het over de Ferrari 250 GTO Series II.

De kans dat je weleens een 250 GTO hebt zien rijden is zo goed als nihil, aangezien er maar 36 exemplaren van werden geproduceerd tussen 1962 en 1964. Sterker nog, van de Series II rolden er uiteindelijk maar drie van de band. Toen voor slechts $18.500.

Geen verkeerde prijs. Zeker niet als je je bedenkt dat er in 2018 nog een werd geveild voor $48 miljoen. Het bijzondere: alle 36 rijden ze nog steeds. De auto stond in de 60’s al bekend als een betrouwbaar werkpaard. Rij een race, mishandel ‘m en zonder moeite kon je er ook nog mee naar huis.

Maar genoeg over de cijfertjes. Als je van echte auto’s houdt, dan moet je dit filmpje zien. Gefilmd alsof je zelf achter het stuur zit, met een motorgeluid die zijn gelijke niet kent. Vooral vanaf minuut 4.10. De man achter het stuur is Derek Hill. Hij won in ’95 de Ferrari Challenge International en heeft een speciale band met de auto omdat deze ooit van zijn vader was. Zijn vader was Phil Hill, Ferrari-coureur en F1-wereldkampioen in 1961.

Beeld: Petrolicious