8 ongeschreven regels van het herentoilet

Het herentoilet blijft een aparte plek. Naast elkaar staan en proberen het zo relaxt mogelijk te doen. Dit zijn de 8 ongeschreven regels.

Welk urinoir gebruik je?

Als je in een leeg treinstel zit en iemand komt direct naast je zitten, dan is dat al vrij irritant. Diezelfde irritatie, maar dan keer 1000, veroorzaak je als je in een rij lege urinoirs direct naast die ene andere kerel gaat staan. Hou altijd zoveel mogelijk afstand. Bij twee bezette urinoirs ga je dus in het midden staan.

Vermijd oogcontact

Plassen is een moment voor jezelf. Oogcontact met een andere gast terwijl er iets uit je broek hangt, nee dank je. Wil je per se een gesprek, kijk dan voor je uit.

Was je je handen?

Als er ook anderen in de buurt zijn. Nee uiteraard niet, natuurlijk was je altijd je handen.

Niet fluiten, praten, neuriën of zingen

Naast elkaar staan plassen is al ongemakkelijk genoeg. Als je naast een ander gaat staan praten, zingen of wat dan ook, dan wordt het pas echt vervelend. Als wij staan te plassen hoeven we ons ook niet extra bewust te worden van de persoon naast ons.

SMS’en, telefoongebruik en plassen?

Natuurlijk niet. Je wilt toch niets van partikels op je geliefde mobiel die je daarna weer tegen je oor houdt? Daarnaast is het gewoon vreemd om met vrienden te SMS’en of überhaupt je telefoon te gebruiken terwijl je aandacht ergens anders zou moeten zijn.

Het gebruik van je rits

Deze gaat zowel open als dicht op het moment dat je met je gezicht naar het urinoir staat. Niemand anders hoeft hem te zien.

Gebruik de spiegel kort

Inderdaad, dit is het herentoilet en niet die van de dames. Je haren goed doen oké, maar laat je gel thuis.

Kijk niet

Het wandje tussen twee urinoirs zit er niet voor niks. Leuk dat je vergelijkingsmateriaal zoekt, maar doe dat maar op het internet. Bij het urinoir kijk je maar één kant op en dat is recht voor je en naar beneden.