De Rolex Submariner is één van de meest direct herkenbare horloges ooit gemaakt en blijft ook één van de meest populaire. Hieronder geven we je een kijkje in de Submariner, die de bijzonderheden van het Rolex-kaliber 3135 en überhaupt de schoonheid van mechanische uurwerken laat zien. Tony Williams, de hoofdhorlogemaker van Watchfinder & Co, legt uit hoe het wereldberoemde uurwerk zowel uit elkaar wordt gehaald als weer in elkaar wordt gezet.
Twee weken loon
De Rolex is onweerstaanbaar voor een beetje horlogefan. Een korte geschiedenisles voor de leek. De Rolex Submariner werd aan het publiek gepresenteerd in 1953. Een duikhorloge voor iedereen, voor zowel professionele als hobbyduikers. Het zette de standaard in zijn klasse. Zijn betaalbaarheid en bruikbaarheid was ongeëvenaard. Rolex ontwikkelde ook niet-chronometerversies van de Submariner die nóg betaalbaarder waren en op dat moment ongeveer twee weken loon kosten. Iets dat nu helaas toch net even anders is.
Ministry of Defence
Toen de Submariner aan geloofwaardigheid won, werd hij geadopteerd door onder meer professionele diepzeeduikers en het Britse Ministerie van Defensie. Het civiele model evolueerde ook, met een datumcomplicatie en vervolgens een bijgewerkte wijzerplaat met witgouden markeringen. In 2010 had de Submariner zijn grootste verandering in jaren met de referentie 116610 LN, een steviger, sportiever, meer hightech horloge dat Rolex de 21e eeuw binnenbracht. Waar hij onlangs – begin 2021 om precies te zijn – nog eens een update kreeg.
Nieuwsgierig naar hoe de assemblage in zijn werk gaat? Check de video hieronder: