De signature cocktail van prijswinnende bartender David Lebeer

… is gewoon makkelijk thuis te maken!

Als je thuis cocktails maakt, grijp je al snel naar de klassiekers. Een negroni is nou eenmaal makkelijk te maken met eenvoudig t verkrijgen ingrediënten. Soms vraagt een situatie echter om iets nieuws, iets spannenders. Iets zoals de creatieve cocktail van de prijswinnende bartender David Lebeer: De Side Carpet Cocktail. Een winterfrisse cocktail met cognac, Cointreau en appel.

Tijdens de Timeless Sidecar Competition kreeg David Lebeer van cognacmerk Rémy Martin de opdracht een eigen twist aan de Sidecar cocktail te geven. Zijn creatie? De Side Carpet, waarbij hij jasmijnthee, Amaretto en appelsap toevoegt aan het klassieke Sidecar-recept. Needless to say: hij werd de winnaar van de wedstrijd.

Alhoewel de betreffende wedstrijd in april plaatsvond, is het recept weer relevant; volgende week opent Rémy Cointreau een pop-up bar in Amsterdam. Van 8 t/m 19 november kan je bij ‘La Maison by Rémy Cointreau’ aan de Prinsengracht terecht voor een verfijnde ervaring vol cocktails en kunst. Je ontdekt er gepersonaliseerde serving rituals, ontworpen door hedendaags kunstenaar Pablo Lücker, in combinatie met karakteristieke Heinen Delfts Blauw-keramiek en smakelijke hapjes van sterrenrestaurant Triptyque.

Voordat je deze exclusieve pop-up bar een bezoekje brengt, kun je je alvast thuis voorbereiden door de Side Carpet Cocktail te maken.

Recept Side Carpet cocktail

Ingrediënten

Voor één Side Carpet cocktail.

  • 30 ml Rémy Martin 1738 Accord Royal infused met jasmijnthee
  • 30 ml Cointreau L’Unique
  • 5 ml Amaretto
  • 15 ml troebel appelsap
  • 15 ml limoensap
  • ijsblokjes
  • een limoenschijfje of gedroogd appelschijfje
  • eventueel: kristalsuiker

Bereidingswijze

Bereid de dag voor het uitserveren van de cocktail de met jasmijnthee geinfuseerde Rémy Martin voor, door in de koelkast 1 zakje jasmijnthee (zo’n 2 gram) in 250 ml Rémy Martin 1738 Accord Royal te laten trekken. Laat dit 24 uur staan op kamertempratuur. Voor de cocktail: doe de Rémy Martin, Cointreau, Amaretto, appelsap en limoensap in een shaker met ijs en schud het geheel voorzichtig. Zeef de cocktail uit in een martiniglas en garneer met een limoenschijfje of gedroogd appelschijfje. Eventueel kun je de rand van het glas bedekken met een suikerlaagje.