6 Speeches die je een betere man maken

Van Barack Obama tot Steve Jobs, mannen die het speechen tot een kunst hebben verheven. In een tijd waar veel wordt gesproken, maar weinig wordt gezegd.

Gelukkig is niet iedereen bezig met enkel wat lucht te verkopen, er zijn genoeg inspirerende speeches te vinden waaruit je ook wat kunt halen voor jezelf. Al is het maar om soms even in je achterhoofd te houden. En aan de cynici: bekijk een paar minuten en je bent om. Dit zijn 6 van onze meest favoriete, in willekeurige volgorde.

Steve Jobs

In 2005 sprak hij de afgestudeerden toe van Stanford University met drie verhalen. Eén over zijn adoptie, één over hoe hij werd ontslagen bij Apple en de derde over dood. Zijn les: vraag je elke ochtend af of je echt gelukkig wordt van wat je doet.

Denzel Washington

In 2011 sprak Washington de Universiteit van Pennsylvania toe. Zijn boodschap: ‘Elk gefaald experiment is een stap dichter bij succes’. Keep on showing up, soms kan het heel simpel zijn.

John. F. Kennedy

Nee, niet zijn Ich bin ein Berliner-speech, maar de speech in Houston op 12 september 1962. De dag waarop hij de missie naar de maan startte. Als je mensen moet motiveren, check dan deze.

Malala Yousafzai

Als je in je hoofd bent geschoten door de Taliban, dan moet het toespreken van de Verenigde Naties een eitje zijn, niet? Malala Yousafzai deed het en vertelde over het nut van educatie, compassie en vechten voor wat juist is.

Stephen Hawking

Een TED Talk van wijlen Stephen Hawking. In 2008 stelde Hawking een paar van de ‘grote vragen’. Zijn we alleen in het universum, wat gebeurde er voor de Big Bang, hoe ziet de toekomst van de mensheid eruit? Luister en wees onder de indruk.

Barack Obama

Obama out, in zijn laatste White House Correspondents Dinner liet Barack Obama wederom zien waarom hij de president was met de meeste stijl, komische timing en charisma. Hij haalt Game of Thrones aan, relativeert zichzelf en maakt een paar briljante inside jokes. Een les over afscheid nemen in stijl.