AirBNB vondst – Summit Prairie Lookout Tower

Off the grid en op 12 meter hoogte. Het is weer eens wat anders dan Center Parcs.

Reizen
strand zand topless zonnebaden
De 10 vreemdste vakantieklachten 
Door Arno Kantelberg
Reizen
Deze dwergauto is een hit
Door Arno Kantelberg

Voor satellieten, bewakingscamera’s en vliegtuigen was de beste manier om bosbranden te spotten via één van deze uitkijktorens. Zo’n 12 meter boven de grond, uitkijkend over een immens gebied, bouwden de United States Forest Service begin vorig eeuw dit soort ‘cabins‘ om kleine dorpen te waarschuwen voor bosbranden in de buurt. Nu zijn deze oude uitkijktorens omgebouwd tot iets heel anders.

Als vakantiehuis om precies te zijn. Het is weer eens wat anders dan Center Parcs. Sommigen zijn omgebouwd, maar deze Airbnb Summit Prairier Lookout Tower in het Amerikaanse Oregon is compleet nieuw gebouwd in 2009 en gemodelleerd naar de ouderwetse torens van begin vorige eeuw.

Je hebt voor €151 per nacht de beschikking over 64 hectare aan grond en natuurlijk de toren die je bereikt via vier trappen. Eenmaal boven vind je een open ruimte met een keuken, een groot balkon rondom en een openlucht-douche (inkijk is er namelijk niet).

Van de banken kun je ook een bed maken en een speciale ladder leid je naar een meer privé-slaapkamer boven. Check hieronder meer over de Summit Prairie Lookout Tower. Tot en met juli zitten ze vol, maar vanaf 4 juni kun je weer de beschikbaarheid checken voor augustus, september en oktober.

Beeld: Summit Prairie Lookout Tower

Reizen
strand zand topless zonnebaden
De 10 vreemdste vakantieklachten 
Door Arno Kantelberg
Reizen
Deze dwergauto is een hit
Door Arno Kantelberg