Idris Elba breekt uit gevangenis in eerste trailer Luther-film

Intenser dan ooit en we kunnen ‘m al bijna zien: vanaf 10 maart op Netflix.

Entertainment
De 10 tofste buitenbioscopen van deze zomer
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Levenslessen van Armin van Buuren 
Door Arno Kantelberg

Na vijf seizoenen leek er een eind te komen aan de populaire BBC-thrillerserie, maar Netflix beloofde beterschap. Idris Elba keert terug als DCI John Luther in Luther: The Fallen Sun. In de film wordt de getormenteerde rechercheur opgejaagd door zijn eigen mensen, terwijl hij achter een manische moordenaar (Andy Serkis) aan zit.

De hoogtijdagen van de rechercheur zijn voorbij, want – spoiler alert – aan het eind van seizoen vijf eindigde hij in de gevangenis. Daar zit hij dan ook nog steeds als de film begint. Terwijl een seriemoordenaar Londen terroriseert en de gevangengenomen rechercheur provoceert.

Een grootse ontsnapping is dan natuurlijk een must en terwijl hij op zijn nieuwe tegenstander jaagt, zit de politie – onder leiding van Odette Raine (Cynthia Erivo) – hem op de hielen.

Veel drama, maar ook verrassend veel actie zien we in de trailer van The Fallen Sun. Kijk naar de ‘Luther:’ aanduiding en wees niet verrast als we elke paar jaar een nieuwe Luther-film krijgen. Lijkt ons meer dan prima.

Want met zinnen als: ‘Gekweld door het feit dat hij er niet in is geslaagd de cyberpsychopaat te vangen die hem nu uitdaagt, besluit Luther uit de gevangenis te ontsnappen om de klus met alle mogelijke middelen af te ronden.’ En achtervolgingen door de Britse hoofdstad, kan Elba nog wel even vooruit en bewijst hij dat hij geen Bond-achtige franchise nodig heeft. Hij creëert ‘m gewoon zelf.

Luther: The Fallen Sun zie je vanaf 10 maart op Netflix, de trailer vind je hieronder.

Entertainment
De 10 tofste buitenbioscopen van deze zomer
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Levenslessen van Armin van Buuren 
Door Arno Kantelberg