Nieuwe trailer en datum voor Jodie Fosters ‘True Detective’

Jodie Foster op de hielen van een seriemoordenaar. Waar hebben we dat eerder gezien? Hoe dan ook: kom maar door…

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels

De opeenvolgende seizoenen van True Detective werden niet zo’n sensatie als het bekroonde eerste seizoen. Nadat een uitgesteld derde seizoen in 2019 arriveerde, werd de serie effectief in de ijskast gezet en kwam er een einde aan Pizzolatto’s werkrelatie met HBO.

Waar het eerste seizoen lovende kritieken kreeg, werd het tweede seizoen met met Colin Farrell, Vince Vaughn en Rachel McAdams met de grond gelijkgemaakt. Niet geheel verdiend, maar dat terzijde. Het derde seizoen met Mahershala Ali werd dan weer wel gewaardeerd.

HBO gelooft dus nog steeds in de magie van het eerste seizoen om een vierde vervolg te maken. Waar Jodie Foster en Kali Reis zich nu aansluiten, dat zich afspeelt in de ijskoude duisternis van Alaska (maar gefilmd in IJsland vanwege economische redenen), en waar de zon letterlijk nooit schijnt.

Issa López fungeert nu als showrunner, schrijver en regisseur van alle afleveringen, waardoor dit het eerste seizoen is zonder Nic Pizzolatto aan het stuur. Hij is er nog wel als uitvoerend producent, maar dan in een meer passieve creatieve rol.

Dit seizoen heet officieel ‘Night Country’. Wanneer de lange winternacht valt in Ennis, Alaska, verdwijnen acht mannen die het Tsalal Arctic Research Station runnen. Om de zaak op te lossen zullen rechercheurs Liz Danvers (Foster) en Evangeline Navarro (Reis) de niet aflatende nacht moeten trotseren en de duistere waarheden van Ennis.

Hoewel Foster afleveringen van Black Mirror, Orange Is the New Black en House of Cards regisseerde, heeft ze al jaren niet meer voor een tv-camera gestaan. True Detective: Night Country is vanaf 15 januari op HBO Max te zien, een dag na de Amerikaanse release.

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels