Utopia komt eraan

travis scott utopia
Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Hij is er: de trailer van ‘Joker: Folie à De...
Door Redactie

Je weet het maar nooit, maar als de geruchten kloppen zou eind deze week (op vrijdag om precies te zijn) het langverwachte nieuwe album van Travis Scott moeten uitkomen. Utopia gaat dat album heten, en Utopia moet het onmogelijke waar gaan maken, namelijk de succesvolle voorganger Astroworld in de schaduw zetten.

Astroworld is een ode aan het roemruchte pretpark in Houston dat in 2005 werd gesloten. Dit album betekende de definitieve doorbraak van de charismatische Scott, die met die plaat een geheel eigen stijl van rappen neerzette.

Op Netflix is in de documentaire Look Mom, I can Fly te zien hoe dat album ontstaat en uiteindelijk wordt uitgebracht. En vooral het succes dat daarna ontstaat en hoe grenzeloos populair Travis Scott vanaf dat moment is; optredens voor tienduizenden fans die dankzij de muziek en de opzwepende aanwezigheid van Scott trillingen op de schaal van Richter teweegbrengen. 

Maar de optredens van Scott eindigen ook vaak met gedoe en gewonden. De politie moet er regelmatig aan te pas moet komen om de orde te handhaven.

In november 2021 leidt dat tot een vreselijk drama op het door Scott geïnitieerde jaarlijkse Astroworld-festival. Tien fans worden daar door het te enthousiaste publiek doodgedrukt. Het is een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de popmuziek.

De tragedie op Astroworld wordt volledig toegeschreven aan Travis Scott die tijdens het drama ‘gewoon’ bleef optreden. Het leidde tot een flink aantal juridische aanklachten, waarvoor Scott een maand geleden werd vrijgesproken. 

Deze week is er dan eindelijk Utopia, een album waarop Scott volgens de berichten een nieuwe sound zal laten horen. Tegelijk met het album verschijnt in de Verenigde Staten de door Scott geproduceerde speelfilm Circus Maximus, een actiefilm waarvan nog niet bekend is of deze ook in Europa te zien zal zijn.

De tracklist van Utopia is inmiddels ook bekend en de eerste single, K-Pop, verscheen vorige week. Of Scott op het album tekstueel terugkomt op het drama van twee jaar geleden is nog niet bekend. Het zou hem wel sieren.

Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Hij is er: de trailer van ‘Joker: Folie à De...
Door Redactie